Servicii medicale optime pentru nou-născuțiFundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, împreună cu partenerii Primăria municipiului Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș au anunţat recent faptul că au câștigat proiectul intitulat „Servicii medicale optime pentru nou-născuți”.
Acesta este finanțat de Fundația Vodafone România în cadrul rundei de finanțare „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” și vizează dotarea Compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu 15 echipamente medicale noi, în decurs de şase luni, respectiv incubator închis, transluminator venos, lampă fototerapie, masă resuscitare, laringoscop, incubator deschis, autoclav sterilizare biberoane, monitor funcții vitale, lampă sterilizare, injectomat, masă tratament, pătuțuri bebeluși, masă înfășat, cântar bebeluș, scaun/fotoliu alăptat.
Sloganul general sub care se desfășoară runda de finanțare de anul acesta este „Împreună putem ține România în viață!”.
Data de începere a proiectului este 1 aprilie 2022, ea fiind condiționată de finalizarea și recepționarea activităților de renovare a Secției de neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, respectiv rețeaua electrică și reamenajarea spațiilor, în data de 31 martie 2022, activități asumate de parteneriatul Fundația Comunitară Banatul Montan – Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – Primăria municipiului Caransebeș.
Suma totală a proiectului este de 721.243 de lei și este împărțită astfel: 650.000 de lei – Fundația Vodafone România, 57.045 lei – Primăria Caransebeș (cofinanțare), 14.100 lei – Fundația Comunitară Banatul Montan (cofinanțare).
Scopul proiectului este de a combate mortalitatea infantilă prin creșterea capacității Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș de a oferi îngrijirea necesară nou-născuţilor cu afecţiuni, iar obiectivul general este creșterea accesului la servicii de calitate destinate pacienţilor nou-născuți ai Compartimentului de neonatologie al unităţii medicale
Fundația Vodafone România finanțează în cadrul acestei runde, pe lângă Secția de neonatologie din Caransebeș, și alte cinci unități neonatale ce aparțin Spitalelor județene și municipale din localitățile Botoșani, Craiova, Mediaș, Slatina și Târgu Mureș, suma totală primită de toate spitalele fiind de 4,5 milioane de lei. (G. Luca)