Seniorii liberali din Vest s-au întâlnit la Caransebeş


Vineri, 9 noiembrie, Filiala PNL Caraș-Severin a organizat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș întâlnirea regională a conducerilor filialelor liberale ale Organizaţiilor Persoanelor de Vârsta a Treia – OPV3 – din judeţele Caraș-Severin, Arad, Timiș şi Hunedoara. În prezența conducerii naționale a Organizației pensionarilor și a celor de vârsta a treia, liberalii din Regiunea V Vest au discutat despre problemele grave cu care se confruntă această categorie socială, au analizat situația politică actuală, i-au înaintat senatorului Marcel Vela propunerile lor legislative și au stabilit măsuri organizatorice pentru campaniile electorale din 2019 și 2020.

Marcel Vela a declarat că ar fi benefic ca liberalii din organizațiile de seniori din vestul țării să se întâlnească trimestrial, prin rotaţie, în fiecare din cele patru judeţe, şi nu semestrial, ca până acum, astfel încât între ei să se nască o coeziune, să colaboreze şi să socializeze, să genereze idei şi să facă propuneri, dar şi pentru a extinde proiectele de la un judeţ la altul.

Ne aşteaptă examene extrem de importante şi cred că seniorii liberali vor avea un cuvânt foarte greu de spus în aceste competiţii electorale. Este opinia şi a Partidului Naţional Liberal, şi a dlui preşedinte Ludovic Orban, pentru că şi pe evaluări, şi pe sondaje, se observă o implicare evidentă a persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială şi în activitatea politică. Azi pensionarii o duc mai greu, preţurile sunt mai mari, coşul zilnic este mai scump, iar persoanele vârstnice au deja o problemă existenţială, legată de tot ceea ce înseamnă tratamentele medicale, de asigurarea celor necesare traiului zilnic, şi, atunci, e firească implicarea pensionarilor în campania electorală, pentru a regla marile disproporţii dintre cei care au pensii de zeci de mii de lei şi oamenii nevoiaşi, cu pensii de 1.000 de lei, în contextul în care toate s-au scumpit, ceea ce poate conduce la o situaţie de criză majoră”, a spus senatorul liberal în conferinţa de presă organizată la finalul întâlnirii.

După reuniune, președintele OPV3 Caraș-Severin, Ioan Cojocariu, le-a prezentat participanților o serie de obiective istorice și edilitare din municipiul Caransebeș, începând de la clădirea Casei de cultură, la Arcul spititualităţii creştine, Biserica medievală, Cinematograful „Luna” sau Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului.

Bianca METEŞ

Foto: Doru BĂLĂŞOIU