Se modernizează Liceul „Decebal” din CaransebeşPrimarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a semnat marţi, 27 februarie, un nou contract pentru renovarea unităților de învățământ din Caransebeș pe PNRR. De data aceasta este vorba despre Liceul Tehnologic „Decebal”, fostul Liceu Mecanic din cartierul Pipirig.
În urma licitației de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul, în valoare de 11.514.484,25 lei fără TVA, a fost atribuit asocierii JDA CONSULT (Lider)-LASTUN SRL-NEW BEGINING CONSTRUCTIONS COMPANY-CRISTITA.
„Am semnat acest contract, suntem preocupați să modernizăm unitățile de învățământ din Caransebeș, sunt și alte proiecte care vor veni pentru dotări. În scurt timp se vor desemna constructorii și pentru Grădinița PP4, Școala Generală 8, Școala Generală 2 și fostul internat de la «Traian Doda», așa că în această primăvară demarează lucrări de amploare la unitățile de învățământ”, a declarat Felix Borcean.
Lucrările care vor fi executate la Liceul Tehnologic „Decebal” prevăd, printre altele, renovarea generală a clădirii, izolarea termică a pereților exteriori și a planșeului, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie performantă energetic, montarea unui sistem de ventilare a aerului cu recuperare de căldură, montarea unui sistem de panouri fotovoltaice și montarea unu sistem de iluminat de tip LED.
Sonia BERGER