Scorilo-Autocatania a coborât mercurul celor de la Termo cu… un grad


CS Scorilo-Autocatania Caransebeş – CS Termo Dr. Tr. Severin 1-0 (1-0)

Vineri, 1 octombrie, s-a disputat etapa a VI-a din cel de al treilea eşalon valoric la fotbal, echipa Scorilo-Autocatania primind acasă replica liderului din acel moment, Termo Dr. Tr. Severin. Meciul – unul dârz disputat – s-a încheiat cu victoria la limită, 1-0, a băieţilor antrenaţi de Sorin Costachi, golul fiind marcat de Bucure, în minutul 43. În etapa următoare, programată vineri, 8 octombrie, ,,autodriverii daci” vor juca în deplasare, la FC Hunedoara. (S. Rogoz)

Prima zi a lunii octombrie a programat etapa cu numărul 6 în Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal, rundă în care echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania a întâlnit pe teren propriu liderul momentului, formaţia CS Termo Dr. Tr. Severin. În chiar minutul 1, Văcărescu a prins un voleu sănătos de la 20 de metri, însă mingea a trecut pe lângă bara din dreapta a porţii apărate de Adam. După patru minute, a fost rândul lui Ţimbota să trimită cu capul, de la 14 metri, centrarea de pe stânga a lui Feneş, mingea fiind însă respinsă de fundaşii oaspeţi. În minutul 10, după un fault asupra lui Dumitru, ,,centralul” Răzvan Drăgoi a dictat lovitură liberă de la 30 de metri. A executat Feneş, la colţul lung, mingea trecând la o palmă de vinclul porţii lui Adam. Tot Feneş l-a mai încercat o dată pe goal-keeper-ul oaspeţilor, trei minute mai târziu, cu un vole de la 25 de metri, dar Adam a fost la post.

Următoarea fază notabilă s-a petrecut în minutul 23, atunci când, la o bâlbâială a portarului Adam şi a fundaşului Cîmpeanu, Văcărescu a profitat de moment şi a încercat un lob din careu, însă mingea a trecut peste poartă. Caransebeşenii au mai avut o bună ocazie de a deschide scorul în minutul 27, la un atac prelungit, când au tras pe rând la poartă, din careu, Ţimbota şi Românu, Adam având o paradă excelentă la şutul bun al fundaşului gazdelor.

La cea de a treia lovitură liberă, se pare că şi Petrovici – responsabilul cu executarea acestora la oaspeţi – şi-a reglat tirul, fiindcă şutul său de la 25 de metri, din minutul 40, a fost bun, sub bară, însă Vulpescu a fost din nou la post. Finalul primei reprize a adus şi deschiderea scorului: în minutul 43, Feneş a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, centrarea-covrig trimisă în careu fiind deviată în poartă de Bucure.

Şi la reluare, tot gazdele s-au aflat la cârma jocului. În minutul 47, Feneş a bătut bine o lovitură liberă de la 22 de metri, însă Adam a prins cu siguranţă. În minutul următor, Dăbuleanu a scăpat singur spre poartă adversă în urmărirea unei mingi, însă Adam a fost mai rapid şi a degajat din faţa atacantului caransebeşean. Oaspeţii au avut o acţiune frumoasă în minutul 52, atunci când Lăţea a centrat din alergare, de pe dreapta, Ciobanu a pus latul la 8 metri, însă mingea a trecut peste poartă.

Odată cu trecerea timpului tensiunea în teren a început să crească considerabil, numărul şi duritatea faulturilor la mijlocul terenului crescând de la un minut la altul. În minutul 66 abia putem consemna o fază cu adevărat de poartă, atunci când Moga a reluat bine cu capul o centrare venită din corner, mingea fiind trimisă în afara terenului de fundaşii echipei oaspete. În minutul 75, Feneş a mai avut un şut bun, de la 14 metri, care a trecut razant cu transversala, acela fiind parcă momentul care a deşteptat orgoliul rănit al oaspeţilor, aceştia începând să preseze tot mai insistent, atacurile fiind purtate cu precădere pe partea dreaptă, de către Schinteie şi Chirfot. Echilibrul numeric s-a rupt în minutul 77, când Schinteie a văzut al doilea ,,galben” pentru un fault evident la mijlocul terenul.

Caransebeşenii au mai pus şi ei în pericol poarta lui Adam în minutul 80, când, după un fault asupra lui Tică, ,,centralul” a dictat lovitură liberă de la 18 metri, şutul lui Şt. Bălan, pe colţul portarului, fiind prins de Adam. Tot gazdelor le-au aparţinut şi următoarele ratări, autorii acestora fiind Filimon, în minutul 85, şut din cădere, de la 12 metri, peste poartă, şi Bucure, care, după ce a întors frumos doi adversari în careu, a alunecat şi a fost deposedat de apărătorii oaspeţi. În minutele de prelungire, au mai punctat la impresia artistică Chirfot – lovitură liberă de la 20 de metri, în zid, şi Filimon de la gazde, a cărui ,,boltă” de la 18 metri a trecut peste poartă.

„A fost un joc tipic de campionat, dârz disputat. Noi am abordat jocul cu multă atenţie. Am avut vagi informaţii despre echipa adversă. Una peste alta, ne-am făcut jocul nostru solid, aşezat, gândit, echilibrat, şi am ştiut să speculăm greşelile adversarilor. Echipa este neînvinsă pe teren propriu, e meritul băieţilor. Noi am zis că aici, terenul din Balta Sărată să se numească „Groapa cu lei“, de aici nimeni să nu iasă cu puncte, numai noi să fim cei învingători. Şi întotdeauna ne pregătim cu seriozitate şi atenţie fiecare joc. Nu ne gândim la promovare, ne gândim doar să jucăm. Cel mai greu meci e următorul. În strategia noastră de abordare a campionatului aşa gândim. După ultima etapă se trage linie. Noi ne jucăm şansa în fiecare joc, ne respectăm mândria de a fi fotbalişti, de a fi echipă de fotbal. Vrem să ne respectăm munca noastră şi vrem să obţinem rezultate pe măsura muncii noastre, nimic mai mult“, ne-a declarat Sorin Costachi, antrenorul formaţiei caransebeşene.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Ţimbota, Moga, Românu, Dumitru, Filimon, R. Costachi, Feneş, Văcărescu, Dăbuleanu, Bucure; rezerve: Laitin, O. Bălan, Şt. Bălan, Neagu, Tică, Ştefănuţ, Ispas. Antrenori: Sorin Costachi, Marius Dulca.

A arbitrat la centru Răzvan Drăgoi, asistat la cele două linii de Cristian Pleşa şi Nicolae Andrei Chiţoiu (toţi din Timişoara).

Observator, Ovidiu Comşea (Sibiu).

Rezultatele complete ale etapei a VI-a din Liga a III-a, Seria 5, sunt: Bihorul BeiuşACS Recaş 3-2 (1-1); Sânnicolau Mare – Şcolar Reşiţa 0-0; Millenium GiarmataLuceafărul Oradea 2-1 (0-1); Becicherecul MicFC Hunedoara 1-3 (0-2); Autocatania CaransebeşTermo Dr. Tr. Severin 1-0 (1-0); Gloria CTP AradCFR Simeria 1-1 (0-0); Timişoara SA II şi Naţional Sebiş au stat.

În etapa viitoare, a VII-a, programată vineri, 8 octombrie, ,,autodriverii daci” vor juca în deplasare, la FC Hunedoara.

Clasament Liga a III-a – Seria 5

1 Luceafărul Oradea 6 5 0 1 12 7 15
2 FC Hunedoara 6 4 2 0 14 3 14
3 Autocatania Caransebeş 6 4 1 1 7 1 13
4 Termo Dr.Tr. Severin 6 4 1 1 10 6 13
5 CFR Simeria 6 2 3 1 10 8 9
6 Naţional Sebiş 5 2 1 2 3 4 7
7 Bihorul Beiuş 4 2 1 1 7 10 7
8 A.C.S. Recaş 4 2 0 2 8 5 6
9 Şcolar Reşiţa 5 1 2 2 3 6 5
10 Gloria CTP Arad 6 1 1 4 7 10 4
11 Unirea Sânnicolau Mare 4 0 2 2 2 4 2
12

F.C. SA II Timişoara

4 0 2 2 5 9 2
13 Millenium Giarmata 4 0 1 3 6 13 1
14 Mama Mia Becicherecul Mic 6 0 1 5 4 12 1