Şcoli renovate energetic prin PNRRConsilierii locali caransebeşeni au votat în recenta şedinţă extraordinară câteva proiecte de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, respectiv unităţi de învăţământ, dar nu numai, investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Mai exact, este vorba de Documentațiile de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic „Decebal”, Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 4, Liceului Tehnologic Decebal, Corp B – Școala Generală Nr. 2, a fostului Internat Şcolar al Colegiului Naţional „Traian Doda” de pe strada N. Popeea şi a Colegiului Naţional „Traian Doda”, Corp B – Şcoala Generală Nr. 8.
Conform primarului Felix Borcean, reabilitarea energetică va cuprinde toate instalațiile, ferestrele, acoperișurile şi panourile solare. Investiţia pentru cele cinci clădiri se va ridica la peste 30 de milioane de lei.
În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind dotarea cu echipamente TIC (Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor), mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din Caransebeș, inclusiv a Clubului Sportiv Școlar și Clubului Copiilor. (B. Meteş)