„Şcoala altfel”, la Muzeul de Geografie Literară „Tiberiu Boşcaiu”


La Muzeul şcolar de Geografie literară Tiberiu Boşcaiu, din cadrul Liceului Bănăţean Oţelu Roşu, se desfăşoară, în perioada 18-22 aprilie, un program special dedicat elevilor, în cadrul manifestării intitulate generic „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Acesta cuprinde concursuri, ateliere de creaţie, dezbateri pe teme precum „Personalităţi ale ştiinţei româneşti’’, „Nevoia de istorie şi literatură”, „Să protejăm natura şi patrimoniul cultural”, sau „Stilul de viaţă sănătos”. Elevilor li se oferă posibilitatea de a-şi îmbogăţi cunoştinţele, de a-şi pune în valoare talentele, aptitudinile şi creativitatea, prin activităţile la care sunt invitaţi să participe. În cursul săptămânii, cei interesaţi de frumos, cultură şi cunoaştere au ocazia să viziteze  muzeul.

Programul educaţional are ca elemente de noutate, anul acesta, atelierele de creaţie pe tematică pascală, care constau în  realizarea de icoane sau desene pictate pe sticlă, decorarea ouălor din lemn cu mărgele, confecţionarea din hârtie a felicitărilor sau ornamentelor de Paşte, precum şi acţiuni de voluntariat.

La concursurile „Din frumuseţile României” şi „Drepturile omului”, au fost oferite două premii speciale „Tiberiu Boşcaiu”, de către prof. Angela Boşcaiu, soţia fondatorului muzeului, Tiberiu Boşcaiu, în valoare totală de 400 de lei. Mulţumim pe această cale doamnei Angela Boşcaiu!

Prof. Marciana CORICI, custodele muzeului