Altfel de școală la Teregova


            În cadrul proiectului „Să fim cetăţeni activi: informaţi, implicaţi, responsabili!”, desfăşurat cu prilejul acțiunii intitulate „Şcoala altfel”, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, coordonat de prof. Gabriela Bica, s-a deplasat în prima zi a acestei săptămâni la Caransebeş. În municipiu, ei au efectuat o vizită la IZOROM, apoi au trecut pe la Judecătorie, Episcopie, Protopopiat, şi pe la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Vasile cel Mare”, tot luni ei întâlnindu-se şi cu Adrian Crânganu, redactorul-şef al săptămânalului „Caraş-Severinul în 7 zile”. Jurnalistul a răspuns tirului de întrebări la care a fost supus de elevii teregoveni, curioşi să afle cât mai multe din culisele vieţii de ziarist, şi le-a oferit sfaturi în vederea realizării de către aceştia a Buletinului informativ al proiectului „Să fim cetăţeni activi: informaţi, implicaţi, responsabili!”.

În zilele următoare, tinerii s-au deplasat la Reşiţa, unde au vizitat Prefectura, Consiliul judeţean, Inspectoratul Şcolar şi Inspectoratul de poliţie, precum şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

De asemenea, ei vor mai participa, la Teregova, la o masă rotundă cu tema „Ce înseamnă să fii cetăţean activ”, la care vor mai fi prezenţi viceprimarul comunei, Ilie Gherga, directorul liceului, prof. Maria Damian, şi pr. paroh Simion Bica. În ultima zi a acţiunii, ei se vor pune pe treabă, în vederea proiectării și redactării Buletinului informativ al proiectului „Să fim cetăţeni activi: informaţi, implicaţi, responsabili!”.

Bianca METEŞ