Sărbătoarea copiilor, de Florii, la Măru


În data de 28 aprilie, la Măru s-a desfăşurat Festivalul Judeţean „Doina Bistrei”, din cadrul proiectului educaţional „Mândre-s florile-n Banat”, coordonat de profesoarele Daniela Mărgan şi Tiana Herman. La secţiunea „Recitare în grai bănăţean”, Grădiniţa P.P. 1 din Caransebeş a fost reprezentată de Robert Bojin şi Cristiana Chinezu, îndrumaţi de educatoarea Elena Vlasie, de Oana Bica (coordonator, prof. Ana Buru), Cristian Pârvu (îndrumător, Estera Nicoară) şi Rianna Erimescu (îndrumător, Cristina Crăciunescu-Sârbu), iar de la Grădiniţa P.P. 4 din municipiu a participat Anamaria Rusnac (coordonator, Marinela Boieriu).
Pe scena Căminului Cultural din Măru au urcat Ansamblurile de copii „Armenişana” din Armeniş, „Gugulana” din Oţelu Roşu, de la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” şi Liceul Tehnologic „Decebal” din Caransebeş, formaţiile de dansuri ale elevilor de la Şcolile generale Nr. 1 şi 3 din Oţelu Roşu, de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Frăţilă” din Glimboca, Şcolile gimnaziale din Băuţar şi Bucova, precum şi de la Şcolile primare din Zăgujeni şi Prisaca.
Cele două coordonatoare, Daniela Mărgan şi Tiana Herman, ţin să le mulţumească şi pe această cale participanţilor pentru contribuţia pe care şi-au adus-o la reuşita manifestării şi îi asigură pe aceştia că îi aşteaptă cu mare drag şi anul viitor, tot la Măru şi tot de Florii.
Sonia BERGER