Sângele apă nu se face…


La sfârşitul săptămânii trecute, consilierul local caransebeşean Stelian Cornea s-a deplasat în Banatul Sârbesc, la Vârşeţ şi Kovacica. Acţiunea a fost organizată de Clubul Rotary Caransebeş, la solicitarea venită din partea Comunităţii Românilor din Serbia, de ajutorare a sinistraţilor din ţara vecină, ca urmare a inundaţiilor catastrofale produse aici. Stelian Cornea, el însuşi membru al Clubului Rotary, a fost aşteptat şi sprijinit în demersul său de Stevan Mihailov, preşedintele Comunităţii Românilor din Serbia, Daniel Magdu, vicepreşedinte, Liviu Stamin – secretar, şi Ion Scumpia, preşedintele Filialei Sân Mihai.

Ajutoarele, constând din 4.500 de scutece de unică folosinţă pentru bebeluşi şi 240 de pungi cu lapte-praf, au fost depozitate la Crucea Roşie din Vârşeţ, pentru a fi distribuit în comuna Ub, care se află în Serbia Centrală, regiune care a fost puternic afectată de inundaţiile care au lăsat în urmă mii de oameni fară casă şi peste 30 de morţi.

Întâlnirea de la vamă cu fraţii din Serbia a fost emoţionantă… După ce am descărcat ajutoarele, am participat, împreună cu Daniel Magdu, vicepreşedintele CRS pentru zona Kovacica, la un concert de binefacere, în vederea strângerii de fonduri în acelaşi scop, pentru ajutorarea sinistraţilor. Fraţii noştri de dincolo au ţinut să transmită prin mine mulţumirile lor Clubului Rotary, pentru acest gest, precum şi Primăriei municipiului Caransebeş, personal primarului Marcel Vela, pentru condoleanţele transmise şi pentru faptul că au fost şi sunt mereu alături de ei. M-au mişcat foarte mult cuvintele lui Daniel Magdu, care, la plecare, mi-a zis că nu ar vrea să fie pus în situaţia de a ne întoarce vreodată serviciul pe care noi l-am făcut pentru ei săptămâna trecută”, a spus Stelian Cornea, la întoarcerea din Serbia.

Bianca METEŞ