Salvamontul se pregăteşte de iarnă şi reface traseele de alpinismLa sfârşitul săptămânii trecute, şeful Serviciului Public Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu, a fost alături de formația din Herculane, condusă de către Bruno Adamcsek, pentru antrenamente și refacerea traseelor de alpinism.
„În ultimul timp, împreună cu Bruno Adamcsek, am avut posibilitatea să parcurgem mai multe trasee de alpinism clasic din zona Herculane și am constatat că este necesară o reamenajare cu asigurări moderne și sigure, care să completeze sau să înlocuiască pitoanele vechi și ruginite. Există zone și pereți de alpinism uitate din cauza riscului crescut de accidentare. În acest sens, suntem preocupați de găsirea resurselor financiare pentru achiziționarea de echipament de siguranță. Apelăm și la asociaţii, cluburi sau voluntari care pot ajuta acest proiect cu forță de muncă. Amintim că Herculane – Valea Cernei este una dintre cele mai importante zone de cățărare din țară”, ne-a spus Cornel Galescu.
Totodată, săptămâna trecută Salvamontul cărăşean a început pregătirile, deocamdată prin primirea de echipamente specifice acestei perioade.
„Grație atenției acordate Serviciului Salvamont din partea președintelui Romeo Dunca și a Consiliului Județean, ne orientăm spre achiziția de noi echipamente și îmbrăcăminte.
Au început să sosească noile tărgi de tip Akja. Și, pe Aeroportul din Caransebeș, am avut plăcerea să ne întâlnim cu colegii noștri de la SMURD – IGAV, unitate specializată pe intervenții montane cu ajutorul elicopterului.
Această colaborare devine tot mai importantă atunci când vorbim despre reducerea timpilor de reacție în misiunile de salvare”, au scris cei de la Salvamont Caraş-Severin pe pagina lor de socializare.
Bogdan NAUM