„Să ningă peste inimi bucurii!“


La finalul lunii decembrie 2014 a apărut Antologia literar-artistică „Să ningă peste inimi bucurii!“, îngrijită de Voichiţa Pălăcean-Vereş, Editura „Napoca Nova”.

Este lăudabilă osteneala Voichiţei Pălăcean-Vereş de a aduna texte de o deosebită valoare literar-artistică şi a le lega, ca într-un buchet de flori vii, într-o culegere.

Să ningă peste inimi bucurii!“ este Antologia Nr. 5, prin care Editura „Napoca Nova” din Cluj-Napoca, prin Voichiţa Pălăcean-Vereş, a reuşit să promoveze scriitori talentaţi şi să sprijine literatura română.

După cum spune însuşi titlul volumului, „Să ningă peste inimi bucurii!“, cartea a reuşit să cearnă peste sufletele iubitorilor de literatură fulgi auriţi de cuvinte, pace, împlinire şi bucurii.

Prima parte a Antologiei este dedicată versului şi este intitulată „Frânturi de suflet“. În partea a doua, „Popasuri“, au fost publicate piese de teatru şi proză. Nici critica literară şi nici istoria literară nu lipsesc din Antologie. Partea a treia a volumului, „Traiectorii de coliziune“, cuprinde atât critică, cât şi istorie literară. Eseul este prezent în partea a patra a Antologiei, intitulată „Deliberări“, iar în partea a cincea, „Stihuri zglobii“, pot fi lecturate epigrame.

Să ningă peste inimi bucurii!“ a reuşit să aducă, odată cu ea, raze de soare în anotimpul geros, în sufletele iubitorilor de frumos.

Pr. Ion TURNEA