Viitorul Caransebeş, primul rateu după nouă etape!Viitorul Caransebeş – Progresul Ezeriş 1-2 (1-1)
Chiar dacă nu au un obiectiv bine definit în ceea ce priveşte ocuparea unui loc fruntaş în clasament, pentru binele lor, jucătorii caransebeşeni ar trebui să uite cât mai repede meciul de sâmbătă, 3 noiembrie, din etapa a IX-a a Ligii a IV-a, pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Progresul Ezeriş. A fost, fără îndoială, cea mai slabă partidă făcută de băieţii antrenaţi de Ion Bica în actuala ediţie de campionat, ei încasând acasă două din cele trei goluri primite în toate cele nouă etape disputate până acum.
Gazdele au început mai bine, având prima ocazie în minutul 6, atunci când Negoescu a fost faultat pe aripa stângă, la 25 de metri, lovitura liberă executată de Negrei, în careu, fiind reluată de la 10 metri de Arnăut, jos şi plasat, însă Varga a reuşit să reţină. În minutul 12, gugulanii au mai avut o fază periculoasă, Negoescu centrând pe jos, de pe dreapta, în faţa porţii, însă nici Rotea, nici Nicola nu au ajuns la întâlnirea cu balonul, care s-a scurs în aut.
Oaspeţii au replicat tăios în minutul 21, când Suciu, aflat pe partea stângă, i-a pasat lui Burdan, acesta a trimis mai departe către Rusnac, aflat în poziţie centrală, şutul excelent, pe jos, de la 20 de metri, în dreapta portarului, fiind respins în corner, în ultima clipă, de Socaci.
Cei de la Progresul au deschis scorul în minutul 31, atunci când acelaşi Rusnac a primit la 25 de metri, a driblat apărarea caransebeşeană şi a şutat puternic din marginea careului, mingea îndoindu-i degetele lui Socaci, care a reuşit s-o atingă şi să o devieze în bara stângă, de unde a intrat în plasă.
Caransebeşenii au trecut şi ei pe lângă gol în minutul 35, după ce Imbre a executat o lovitură liberă de la 35 de metri lateral-dreapta, obţinută tot de el, însă Frenţ a trimis, de la doar 10 metri, peste transversala porţii apărate de Varga.
Egalarea a venit în minutul 43, atunci când Negoescu a pătruns pe partea stângă şi, deşi talonat de Koschling şi pus în dificultate de ieşirea hotărâtă a lui Varga, a reuşit să-l învingă pe portarul oaspeţilor cu un şut la colţul lung.
Şi chiar dacă până acum s-a mai întâmplat ca gugulanii să facă o primă repriză mai slabă, ei au revenit întotdeauna de la vestiare cu o altă atitudine, ceea ce nu a fost cazul sâmbătă. Totuşi, în minutul 47, Nicola a scăpat perpendicular spre poarta adversă, l-a driblat pe Varga pe partea dreaptă, însă a intrat în unghi, iar şutul său, din poziţie dificilă, a fost deviat în corner de goal-keeper-ul Progresului, repliat între buturi. Două minute mai târziu, acelaşi Nicola a centrat perfect de pe aripa stângă, însă lovitura de cap a lui Negoescu, de la 8 metri, s-a dus peste transversala porţii adverse.
Spre surprinderea tuturor, oaspeţii au trecut în avantaj în minutul 51, după o fază în care apărarea caransebeşeană a bâlbâit o minge în propriul careu, Megheleş a încercat să degajeze, însă balonul l-a lovit pe Arnăut, după care a intrat în plasă.
Băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu au preluat conducerea ostilităţilor, iar în minutul 54 Simion, aflat pe dreapta, a expediat o torpilă de la 30 de metri, mingea fiind deviată în corner de Socaci. În minutul 59, acelaşi Simion, aflat tot pe aripa dreaptă, i-a pasat bine lui Suciu, care a şutat puternic de la 18 metri, însă Socaci a reuşit să pareze. Simion a mai ieşit o dată la rampă în minutul 65, când, tot pe partea dreaptă, a reuşit să-l păcălească pe Arnăut şi a şutat de la 20 de metri, însă balonul s-a dus peste poarta apărată de Socaci.
În minutul 66, Negoescu a fost bine angajat perpendicular pe poarta adversă, a avansat nestingherit, l-a depăşit pe Varga, însă a intrat în unghi, iar şutul său de la 6 metri a fost respins de pelinia porţii de Burdan, care s-a repliat între timp.
Un minut mai târziu, Imbre a executat un aut de pe dreapta, până la Negoescu, care a pivotat la 14 metri, şutul său din întoarcere fiind respins de Varga.
În minutul 68, Negoescu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de Simion, centralul Dorin Voinea arătând fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de Negrei, care a trimis în stânga lui Varga, dar balonul a trecut la o palmă de poartă.
A fost picătura care a umplut paharul suferinţelor gugulanilor, care, chiar dacă au alergat măcar după egalare, până la final nu au mai avut nicio ocazie clară de a înscrie, iar oaspeţii s-au mulţumit cu rezultatul înscris pe tabela de marcaj şi au încercat să ţină mingea cât mai departe de propriul careu.
Ce ar mai fi de spus e că, după încheierea partidei, sala localului „Gugulanul”, acolo unde jucătorii Progresului s-au oprit să mănânce, a răsunat de scandările „Ezeriş, Ezeriş!”.
Viitorul Caransebeş: D. Socaci, C. Arnăut, A. Megheleş (min. 87, C. Govoşdeanu), C. Rotea, M. Frenţ, N. Imbre, G. Negrei, D. Drăgoi, R. Cărăuşu, Al. Nicola, C. Negoescu; rezerve: C. Birăescu, A. Marco, C. Nicoară, F. Boieriu. Antrenor, Ion Bica.
Progresul Ezeriş: Al. Varga, D. Suciu (90+2, G. Vlad), I. Simion (87, I. Budai), Al. Rusnac, P. Măduţă, Al. Urlică, R. Ciurea, Al. Leonte, G. Koschling, H. Marişescu, F. Burdan; rezerve: C. Şodâncă, G. Vămanu, P. Corneanu, A. Spătaru. Antrenor, Adrian Enăşescu.
A arbitrat la centru Dorin Voinea (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Toader (Oţelu Roşu) şi Ilie Ciocoi (Reşiţa).
Observatori: Marius Popescu (Reşiţa) şi Marin Vărzan (Oţelu Roşu).
Sorin ROGOZ