S-au modificat taxele pentru paşapoarte


Începând cu data de 1 aprilie a.c., preţurile privind paşapoartele eliberate de către Direcţia Generală de Paşapoarte se modifică. Astfel, pentru un paşaport temporar, cetăţenii vor achita suma de 100 de lei, faţă de 84 de lei, preţul vechi. În ceea ce priveşte paşaportul electronic simplu, cu perioada de valabilitate de cinci ani, taxa creşte de la 244, la 270 de lei.

Preţul paşaportului electronic simplu, valabil trei ani, ce se eliberează minorilor care nu au împlinit vârsta de şase ani, nu a fost majorat.

De asemenea, taxele consulare aferente eliberării paşaportului temporar, în valoare de 32 de lei, respectiv 100 de lei, şi paşaportului simplu electronic, 32 de lei, au rămas aceleaşi.

În cazul în care cetăţenii au achitat contravaloarea paşapoartelor înainte de 1 aprilie a.c., iar solicitarea (cererea de eliberare) este înregistrată după această dată, nu se va percepe diferenţa de preţ, ne-a informat Mihaela Badea, din cadrul Biroului de Presă al Instituţiei Prefectului, judeţul Caraş-Severin. (B. Naum)