Romeo Dumitrescu, noul președinte al Consiliului Județean


Joi, 5 mai, a avut loc şedinţa extraordinară a  Consiliului Județean Caraș-Severin, cu scopul de a alege un preşedinte care să poată debloca financiar atât instituţia judeţeană, cât şi pe cele aflate în subordinea acestui for. La reuniune au fost prezenţi consilierii judeţeni liberali, ai ALDE, ai PND și independenți, absenţa colegilor social-democraţi fiind deja anunţată şi explicată. După validarea unui nou consilier, în persoana caransebeșeanului Petru Pavel Poneţchi, Ioan Cojocariu, care a fost ales  preşedinte de şedinţă, l-a propus pe Romeo Traian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean. După exprimarea votului, medicul Romeo Dumitrescu obţinut 18 voturi „pentru“ şi unul „împotrivă“.

„Vă mulţumesc tuturor celor prezenți pentru faptul că aţi participat la şedinţă şi pentru modul în care aţi înţeles să rezolvaţi situaţia în care se afla instituția“, a spus Ioan Cojocariu, cu referire la absența grupului PSD din Consiliul Judeţean la această ședință.

De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi copreşedinţii PNL Caraş-Severin, Marcel Vela şi Valeria Schelean, însăși inițiativa alegerii unui președinte al Consiliului Județean aparținând grupului liberal din cadrul acestei instituții.

Noul preşedinte al forului județean, Romeo Dumitrescu, a declarat că nu doreşte să conducă instituţia nici ca un chirurg, nici ca un preşedinte ales de 65.000 de cărăşeni. Cu toate acestea, a mai spus că nu va accepta să fie privit ca o marionetă și că va alege să demisioneze în cazul în care contestaţia depusă de Sorin Frunzăverde la Ordinul prefectului va fi soluționată în favoarea fostului șef al Consiliului Județean, iar acesta va fi repus în funcţie.

„Din motive financiare, şi mai ales sociale, a trebuit să facem un gest care este în detrimentul meu, şi profesional, şi academic, dar mai ales în domeniul financiar. Am făcut însă acest pas pentru a nu ajunge în situaţia ca 3.000 de oameni din structurile din administrație să nu îşi poată lua salariile, alte 12.000 de persoane cu handicap să nu îşi primească alocaţiile, și fiindcă un număr foarte important de asistenţi maternali şi asistenţi sociali, care sunt răspândiţi în tot judeţul, trebuie să primească ceea ce merită. De asemenea, sunt şi o serie de decizii, de proiecte, de raporturi pe care Consiliul Judeţean le are cu diverse structuri din România sau din străinătate, care trebuie continuate”, a mai spus Romeo Dumitrescu.

De asemenea, noul președinte al Consiliului Județean a anunţat că se suspendă din postul pe care îl ocupă la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Sonia BERGER