Regina unei ţări ploioase, la Caransebeş


La Galeria de Artă ,,Corneliu Baba”, de la parterul Casei de Cultură ,,George Suru” din Caransebeş, a avut loc recent vernisajul unei expoziţii de artă plastică semnată de pictorul reşiţean Kurta Cazimir. La manifestare au luat parte reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, ai unor instituţii culturale din Reşiţa şi Caransebeş, personalităţi din domeniul artei şi oficialităţi locale. Cel mai scump tablou expus – ,,Regina unei ţări ploioase” – este estimat la suma de 3.500 de lei. (L. Dinu)

La Caransebeş s-a desfăşurat recent un nou eveniment cultural-artistic, adresat iubitorilor de frumos. Casa Municipală de Cultură „George Suru” a organizat, cu sprijinul colaboratorilor apropiaţi, o expoziţie de artă plastică semnată de artistul reşiţean Kurta Cazimir. Acţiunea a avut loc la Galeria de Artă „Corneliu Baba”, de la parterul instituţiei de cultură din urbea de pe Timiş şi Sebeş, şi a fost onorată de participarea directorului Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional al judeţului Caraş-Severin, Ada Cruceanu Chisăliţă, a directorului Teatrului de Vest din Reşiţa, N.D. Vlădulescu, dar şi de o serie de personalităţi din domeniul artei, oameni de litere şi oficialităţi locale.

Kurta Cazimir a expus la Caransebeş un număr de 25 de tablouri, cel mai valoros dintre acestea fiind intitulat „Regina unei ţări ploioase”, estimat la suma de 3.500 de lei. Artistul pictează în special natură statică, iar peisajele sale dispun de o cromatică deosebită.

Până la acest moment, Kurta Cazimir a desfăşurat o activitate prodigioasă în domeniul artei. Lucrările sale au făcut obiectul unor expoziţii colective ce au avut loc atât în ţară, la Reşiţa, Dej, Cluj-Napoca, Băile Herculane, Sebeş, Sfântu Gheorghe, Timişoara şi Bucureşti, cât şi peste hotare, în Republica Serbia – la Belgrad, Pancevo şi Vârşeţ, în Ungaria, la Nyiradony, Kesztehely şi Debrecen, sau la San Lorenzo, Consenza-Rende, Aprigliano, Isola, Crotone, toate din Italia, ori Graz, din Austria.

De adăugat şi faptul că artistul reşiţean a luat parte şi la taberele de creaţie organizate la Deliblata, în Republica Serbia, Nyiradony – în Ungaria, Crivaia, Trei Ape, Gărâna şi Oraviţa, toate în judeţul Caraş-Severin.

Liviu DINU