Pe Ţarcu, se caută, încă, acul în carul cu fân


Căutarea meteorologului Ionuţ Gruia şi a soţiei acestuia, Adriana, înghiţiţi de zăpadă în data de 19 decembrie 2009, după ce au plecat de la Cabana Cuntu spre Staţia Meteo Ţarcu, au continuat. Zilele trecute, opt salvamontişti, trei voluntari din comuna Turnu Ruieni şi un angajat al Poliţiei Caransebeş au efectuat sondări cu tehnica specială pentru avalanşe în zona numită ,,Căldare”, locul în care se presupune că au dispărut cei doi tineri. Eforturile lor au fost zadarnice, poate şi fiindcă aici, pe alocuri, stratul de zăpadă depăşeşte doi metri şi jumătate. (C. Senco)

Opt salvamontişti ai Serviciului Public Salvamont, trei voluntari din comuna Turnu Ruieni şi un angajat al Poliţiei Caransebeş au făcut zilele trecute o nouă încercare pentru găsirea celor doi soţi înghiţiţi de zăpadă în data de 19 decembrie 2009. Salvamontiştii au efectuat sondări cu tehnica specială pentru avalanşe în zona numită „Căldare”, locul în care se presupune că au dispărut cei doi. Din păcate, eforturile au fost şi de această dată zadarnice, poate şi datorită faptului că, pe alocuri, zăpada are o înălţime ce depăşeşte doi metri şi jumătate. Meteorologul Ionuţ Gruia, de 33 de ani, şi soţia sa, Adriana, de 20 de ani, au fost daţi dispăruţi în data de 19 decembrie 2009.

Meteorologul a părăsit în cursul acelei zile de sâmbătă Staţia Meteo Ţarcu, la care era angajat, pentru a se întâlni cu soţia sa. Cei doi urmau să îşi petreacă sărbătorile în vârf de munte, unde Ionuţ trebuia să facă de serviciu. Bărbatul a ajuns la Cabana Cuntu, de unde şi-a luat soţia şi, împreună, au plecat spre staţia meteo. Pentru ei, lucrurile au început să se complice odată cu declanşarea viscolului în Munţii Ţarcului. Căutările demarate după dispariţia lor au condus, după câteva zile, numai la găsirea unei căciuli şi a unei mănuşi care au aparţinut celor doi. Căutările vor continua. (C. Senco)