Punct şi de la capăt, la Scorilo-Autocatania


Echipa Scorilo-Autocatania a încheiat cel mai bun an din scurta sa istorie. Promovarea în Liga a III-a, din vara trecută, a fost încununată cu un loc 3 la final de tur în Seria a V-a a acestui eşalon valoric, cu 22 de puncte adunate în 13 meciuri.

Scorilo-Autocatania şi-a creat în toamna trecută un renume pe teren propriu, unde a rămas neînvinsă, având patru victorii şi două egaluri în ,,Groapa cu lei” din Balta Sărată. De asemenea, apărarea a constituit punctul forte în startul acestui campionat, gugulanii deţinând şi în această privinţă poziţia a treia, însă ar fi fost pe primul loc dacă nu primeau mai mult de trei goluri la Giarmata, în ultimul joc.

Curios lucru, golgheterul echipei nu provine din compartimentul ofensiv. Fundaşul Remus Moga, împreună cu mijlocaşul Sebastian Bucure, sunt lideri la acest capitol, ambii cu câte trei reuşite. Atacanţii însă au fost revitalizaţi odată cu venirea noului tehnician, Nelu Ibric, iar Văcărescu şi Neagu, cu câte o dublă, urmează în ierarhia marcatorilor echipei, alături de căpitanul Feneş şi de un alt fotbalist cu sarcini defensive, Dani Ţimbota. Cu o reuşită în cont pentru ,,Autocatania” se pot lăuda şi atacantul Frenţ, respectiv Dăbuleanu. În total s-au marcat 17 goluri, un număr destul de mare, dacă ţinem cont câte puncte au adunat ,,driverii” bănăţeni.

,,Pentru o echipă nou-promovată, a fost un parcurs foarte bun, din anumite puncte de vedere. Din retur o să ne fie foarte greu, lumea ne cunoaşte acum, dar pot să spun am găsit aici un grup bun, un lot numeros, de calitate. Vreau să schimb câteva lucruri în ceea ce priveşte mentalitatea, de asemenea, pe final de tur, pregătirea fizică ne-a trădat, iar eu vreau să promovez tinerii. Nu ştiu încă ce schimbări vor fi în lot, contează şi strategia clubului, sunt lucruri pe care le voi stabili împreună cu conducerea. Aşadar, per total am avut lucruri pozitive şi negative, însă sperăm să fim mai puternici în retur”, a declarat Nelu Ibric, antrenor principal al echipei Scorilo-Autocatania Caransebeş.

Reunirea lotului este prevăzută pentru ziua de luni, 10 ianuarie.