PSD sprijină producătorii româniLumea a ajuns într-un punct în care orice se promovează are succes, dar nu tot ce se promovează are și calitate.
Am susținut întotdeauna fermierii și producătorii locali, întrucât aceștia aduc pe mesele noastre calitate, dar din păcate produsul românesc sau produsele care au la bază materii prime românești nu sunt suficient de promovate în țara noastră.
Peste tot în Europa vedem în orice supermarketuri sau magazine promovate produsele de origine specifice țării respective, mai puțin în România, unde atunci când intrăm într-un spermarket vedem evidențiate tot felul de produse provenite din alte țări, mai puțin produsele românești.
Produsul românesc trebuie promovat în lanțurile comerciale din toată țara, iar PSD a inițiat un proiect de lege prin care consumatorii să poată identifica mai ușor un produs care are la bază ingrediente românești.
Prin acest proiect de lege, propunem afișarea tricolorului pe produsele ce conțin materii prime românești. Calitatea produselor din țara noastră este una aparte și de acest lucru suntem cu toții conștienți, dar dacă nu este evidențiat în rândul lanțurilor comerciale consumatorul are tendința de a se îndrepta spre alte produse de cu totul altă proveniență. Am încredere că toate grupurile parlamentare din Parlament vor recunoaşte necesitatea unei astfel de propuneri legislative şi o vor susţine la vot, pentru a veni în sprijinul tuturor românilor, atât consumatori, cât şi producători.
Produsele româneşti merită promovate, consumatorii români trebuie să fie informaţi cu privire la comercializarea produselor din materii prime româneşti, iar producătorii români sunt astfel susținuți și ei la rândul lor. Promovăm calitatea şi vizibilitatea produselor românești și în același timp încurajăm fermierii și producătorii locali la păstrarea calității produselor românești.
Deputat
Romulus-Marius DAMIAN