Proiecte pe bani grei la Băuțar


Administrația locală a comunei Băuțar intenționează ca, în viitorul apropiat, să demareze lucrările la Școala cu clasele V-VIII din centrul de comună, respectiv reabilitarea totală şi modernizarea clădirii, în vederea aducerii acesteia la standarde moderne. Investiţia este în valoare de 600.000 de lei  și este urmare a derulării unui proiect finanţat de Guvernul României.

Primarul comunei, Romulus Barbescu, ne-a mai informat că Primăria intenţionează să atragă bani de la Guvern şi pentru introducerea reţelei de apă curentă în Băuţar, în acest sens fiind întocmit un proiect în valoare de 10,5 milioane de lei, care urmează să fie depus on-line în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Viitoarea reţea ar urma să aibă o lungime de 18 km şi va deservi în jur de 400 de gospodării.

Primăria și-a mai planificat să execute lucrări de modernizare şi la clădirea Dispensarului din comună. În acest sens, a fost deja întocmit un proiect în valoare de 70.000 de euro, pentru care, în viitorul apropiat, se va căuta o sursă de finanţare. (B. Meteș)