# Proiect: ADPD – Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo


Pe pagina de facebook „Caraş-Severin Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo România – Oficial”, suporterii dinamovişti din judeţul nostru se mobilizează şi se alatură celorlalţi din ţară şi străinătate, în vederea preluării Clubului Dinamo, în încercarea de a-l salva şi a-l readuce în prim-planul fotbalului românesc şi european.
Totul a început din convigerea câtorva dinamovişti entuziaşti, vechi suporteri, care cred cu tărie că ideea de socios este soluţia care poate revitaliza FC Dinamo şi care, de altfel, poate revoluţiona întregul fotbal românesc, fenomen care a avut mult de suferit sub patronajul unor aşa-zişi investitori, multe dintre echipele de tradiţie trebuind să pornească din nou de la zero. Iar ca exemplu în acest sens sunt campionatele din ţări vest-europene precum Germania, Spania, Portugalia etc., unde fanii deţin în totalitate sau au peste 51% din acţiuni (Real Madrid, Barcelona, Benfica, Bayern…).
De ce acum? Fiindcă acum ne aflăm într-un moment dificil, la o răscruce de drumuri, asta datorită managementului defectuos al patronilor care au deţinut Dinamo în ultimii ani. ADPD îşi propune crearea unei emulaţii în rândul fanilor, responsabilizarea lor. Cotizând şi devenind membri cu drept de vot, fanii vor simţi că acest club le aparţine, că ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo şi nu vor mai depinde de toanele unui patron. Deşi proiectul are doar câteva luni, sunt foarte mulţi suporteri care şi-au declarat sprijinul din dorinţa de a vedea din nou echipa acolo sus, pe culmile performanţei.
Asociaţia are 10 membri fondatori, cel mai cunoscut fiind Cornel Dinu, cel care a câştigat şase titluri de campion sub culorile alb-roşii, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din România, a fost de 45 de ori căpitan al Naţionalei, pentru care a disputat 75 de partide şi a înscris şapte goluri. Asociaţia va fi o organizaţie non-profit. Echipa ADPD, împreună cu mai mulţi jurişti, a elaborat Statutul asociaţiei, care, în cele 17 pagini redactate, cuprinde o sumă a dorinţelor exprimate de suporteri, principiile de organizare şi funcţionare.
Scopul asociaţiei, aşa cum se regăseşte în Statut, este acela de asociere a suporterilor dinamovişti în vederea creării unei reprezentativităţi democratice şi responsabile în structura SC FC Dinamo 1948 SA, ori a oricărei societăţi care va deţine Fotbal Club Dinamo Bucureşti în viitor, cu scopul creşterii nivelului de organizare, infrastructură şi performanţă sportivă.
Printre principiile de bază se regăsesc următoarele aspecte: transparenţa (publicarea lunară a unui buletin financiar), un om = un vot, profit reinvestit, reprezentare în AGA de 1/50 etc.
Cum reprezentarea în media este deosebit de importantă, ADPD poate fi găsită pe facebook, pe pagina Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo România – Oficial, iar în curând va fi finalizat şi un site web.
ADPD invită toţi dinamoviştii adevăraţi să participe la realizarea acestui proiect.
„Hai să le arătăm la ăştia ce înseamnă Dinamo!”. Unicul căpitan, Cătălin Hîldan.
Reprezentant zonal
Claudia SEBOK