Probleme şi concursuri la spitalul din CaransebeşO situaţie neplăcută înregistrată la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş este generată de faptul că aparatul RT PCR pentru testarea infectării cu COVID-19, primit gratuit de unitatea medicală, nu funcţionează, deoarece nu au fost realizate adaptările necesare.
Primarul Felix Borcean a declarat că i-a delegat pe viceprimarul Felician Pasere şi pe angajaţii Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare să efectueze o investigaţie amănunţită în acest sens, pentru a vedea care sunt necesităţile urgente ale spitalului, inclusiv pe partea de ajutor în ceea ce priveşte reparaţiile sau pentru a monta componentele aparatului RT PCR la secţia unde se fac investigaţiile medicale. Aparatul există, doar că mai trebuie montate accesoriile.
Cum, în urma evenimentelor dramatice petrecute la spitalul din Piatra Neamţ, s-au efectuat controale şi la unitatea medicală din Caransebeş, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin au dat termen 90 de zile pentru remedierea unei probleme semnalate la Secţia ATI. Mai exact, este vorba despre faptul că, aici, instalaţia electrică a fost făcută fără autorizaţie, termenul pentru obţinerea avizului fiind de trei luni.
„Raportul ISU nu mi-a parvenit mie, a fost lăsat la spital, dacă doamna manager a luat legătura cu cineva care se poate ocupa de lucrul acesta din Primărie, cu siguranţă că ei s-au conformat. Eu, personal, nu am fost atenţionat în această privinţă, nici de către manager, nici de către ISU”, a spus primarul Felix Borcean.
Edilul a mai adăugat că, în luna ianuarie 2021, se va organiza concurs pentru ocuparea atât a postului de manager al spitalului, cât şi a celui de director economic.
Întrebat dacă la acest concurs va participa şi fostul manager Adrian Cican, Felix Borcean a răspuns: „Nu am o informaţie certă, doar îmi doresc să participe. Nu sunt sută la sută că va participa la concurs, sunt 90 la sută”.
Bianca METEŞ