Prin Biblionet, lumea – la „Mihail Halici”


Conducerea Bibliotecii Municipale „Mihail Halici” a semnat contractul de colaborare cu Fundaţia IREX, contract prin intermediul căruia Programul naţional „Biblionet – lumea în biblioteca mea”, sponsorizat de către Fundaţia Bill&Melinda Gates, a ajuns şi în municipiul Caransebeş.

Urmare a acestui program, Biblioteca Municipală a primit o donaţie constând în opt calculatoare complet echipate, ce dispun totodată şi de softurile necesare pentru studiu şi perfecţionare individuală în numeroase domenii, dar şi alte echipamente IT, cum ar fi scanner, imprimantă multifuncţională, proiector şi ecran de proiecţie etc.

De asemenea, un angajat al Bibliotecii a urmat cursuri de instruire pentru formare de formatori, tehnologia informaţiei şi managementul bibliotecilor cu acces public la internet, astfel încât să poată oferi asistenţă calificată celor care accesează respectivele computere.

Pentru derularea acestui program, Biblioteca a beneficiat de sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Caransebeş, care s-au angajat să suporte cheltuielile de întreţinere, costul montării unui sistem de siguranţă, precum şi pentru renovarea şi mobilarea unei săli ce va gazdui echipamentele.

Din cauza faptului că Biblioteca nu dispune în locaţia sa de spaţiul fizic necesar derulării programului, Casa de Cultură «George Suru» ne-a acordat sprijin în acest sens, oferindu-ne o sală în care publicul caransebeşean va putea să dispună, în mod gratuit, de toate facilităţile Programului Biblionet”, ne-a spus Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii Municipale.

Inaugurarea oficială a Programului Biblionet va avea loc în prezenţa reprezentanţilor IREX Bucureşti, în prima jumătate a lunii martie.

Carmen SENCO