Primul pas spre trotuare modernizate la CaransebeşLuni, 5 februarie, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a semnat contractul cu firma care va realiza lucrările de modernizare a trotuarelor pe nouă străzi din municipiu.
„Este cea mai bună veste de pe anul acesta. Începând de săptămâna viitoare, trotuarele de pe străzile prevăzute în primul proiect «Anghel Saligny» vor începe să fie modernizate și reabilitate. Este vorba de nouă străzi care vor primi pavaje noi, Calea Severinului va fi prima care va intra în modernizare, apoi Strada Gării, și, pe măsură ce se vor finaliza și lucrările de apă și canal, și celelalte, adică încă șapte străzi – Traian, Traian Doda, Cetății, Romanilor, Potocului, Poiana și Căpitan Iancu Temeș”, a spus primarul Felix Borcean.
„Ne și apucăm de lucrări, facem predarea-primirea amplasamentului, și marțea viitoare începem pe cele două străzi, Calea Severinului și Gării. Avem un an să finalizăm toate cele nouă străzi. Reabilitarea completă a trotuarelor înseamnă spargerea betonului sau asfaltului, realizarea suprastructurii, montarea pavajului, a bordurilor, rigolelor pentru scurgerea apelor, spații verzi și pomi, e un proiect complex”, a explicat și Florin Românu, de la C.A. Fagema Construct, caransebeșenii care vor realiza lucrările de modernizare a trotuarelor.
Proiectul a fost finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny” cu peste 11 milioane de lei. (B. Meteş)