Primăria, în sprijinul nevoiaşilor


În ultima şedinţă de Consiliu local, aleşii caransebeşeni au votat un proiect de hotărâre care stabileşte exact cazurile în care cetăţenii din municipiu care se află în situaţii dificile din punct de vedere medical sau social pot solicita de la Primărie ajutoare financiare de urgenţă, altele decât cele cauzate de calamităţi naturale, incendii sau accidente.

Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei a întocmit o listă în acest sens, pe ea aflându-se cazurile care pot beneficia de acest sprijin acordat de municipalitate. Este vorba de persoanele cu boli grave, dovedite cu acte medicale de specialitate, care necesită investigaţii sau intervenţii chirurgicale, beneficiarii de ajutor social care au nevoie de operaţii chirurgicale complicate, decesul ambilor părinţi ai unui minor dacă acesta este dat în plasament, decesul unei persoane în străinătate, care trebuie repatriată, iar familia are venituri reduse, sau alte cazuri de forţă majoră.

Cuantumul ajutoarelor va fi stabilit de primarul municipiului, Marcel Vela, în urma unui referat întocmit de lucrătorii Serviciului de Asistenţă Socială, în limita sumelor aprobate de bugetul local. Nu vor beneficia de ajutor de urgenţă persoanele care au primit în anii anteriori sprijin financiar pentru aceleaşi situaţii. (B. Meteş)