Prea mult respect pentru Batrâna Doamna…


FC Caransebeş – UTA Bătrâna Doamnă 1-3 (0-1)

Duminică, 27 iulie, FC Caransebeş, echipă nou-promovată în Liga a II-a, a disputat cel de al treilea meci de verificare, de această dată în compania „Bătrânei Doamne” din Arad, formaţie şi ea recent promovată, însă în eşalonul trei al fotbalului românesc. Chiar dacă mulţi caransebeşeni nu au ştiut că meciul se dispută pe stadionul din Balta Sărată şi la ora începerii partidei a plouat puternic, totuşi, câteva zeci de suporteri au luat loc în tribunele arenei pe care gugulanii au jucat cea mai mare parte a campionatului trecut.

Prima fază de poartă şi-au trecut-o în cont gazdele, când, în minutul 4, la centrarea pe jos, în forţă, de pe partea dreaptă, trimisă de Muscă, Tecsi s-a întins să ajungă la balon, însă i-a lipsit un vârf de gheată, astfel că mingea s-a îndepărtat de poarta arădeană.

Surprinzător, având în vedere diferenţa valorică dintre cele două echipe, scorul a fost deschis de oaspeţi. În minutul 7, Muscă l-a faultat la marginea careului propriu pe Hlistei, Angelica Beatrix Gruneanţu arătând fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Dragoş, care a trimis în drepta portarului Bujor.

Atât ploaia, care a căzut încontinuu, cât şi faptul că mulţi dintre jucătorii care au evoluat pentru FC Caransebeş nu se cunoşteau între ei, fiind veniţi în probe unii cu doar câteva zile în urmă, au făcut ca partida să fie foarte echilibrată, oaspeţii făcând faţă cu brio încercărilor elevilor lui Sorin Bălu de a muta jocul în jumătatea lor şi de a pune în pericol poarta apărată de Mitrea. Cu toate acestea, în minutul 20 defensiva „Bătrânei Doamne” a comis o greşeală de care a profitat Lupu, însă şutul puternic al acestuia, de la 30 de metri, a trecut la câţiva centimetri de poarta arădeană.

Gugulanii puteau reveni în joc în minutul 43, când Manea, angajat de Precup cu o pasă de peste 40 de metri, a intrat în careu, l-a driblat pe portarul Mitrea, însă a fost agăţat de acesta, lovitura de pedeapsă executată de Precup, în partea dreaptă, fiind respinsă de goal-keeper-ul arădean.

Dacă tehnicianul Roland Nagy a schimbat după pauză întreaga garnitură arădeană, Sorin Bălu s-a limitat la doar câteva schimbări, restul efectuându-le de-a lungul întregii părţi a doua a meciului. Şi, cu toate că teoretic cei care trebuiau să înscrie erau gugulanii, primele faze de poartă şi le-au trecut în cont tot oaspeţii. Astfel, în minutul 56, Anagor a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Copil, care, după ce i-a fentat pe fundaşii caransebeşeni, a tras de la 14 metri, însă Rusu a reuşit să respingă. Două minute mai târziu, acelaşi Copil a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, şi de această dată Rusu reuşind să devieze balonul în corner. În minutul 60, după o fază confuză, mingea a ajuns la Anagor, portarul Rusu, ieşit la marginea careului, a fost depăşit, atacantul arădean trimiţând spre poartă de la 18 metri, golul fiind evitat în ultima instanţă de fundaşul gugulan Goşa, care a respins balonul.

Seria ratărilor s-a încheiat pentru oaspeţi în minutul 70, când, în urma unei lovituri libere de la 17 metri, Filaret a trimis plasat, pe lângă zid, în stânga portarului, mărind avantajul arădenilor pe tabela de marcaj. Acelaşi Anagor, de altfel foarte activ de la intrarea sa pe teren, a mai pus la încercare vigilenţa portarului gugulan în minutul 80, şutul acestuia, de la 14 metri, fiind respins de goal-keeper-ul Coca.

Spectatorilor prezenţi le-a mai trecut probabil din supărare la golul trei al oaspeţilor, unul de toată frumuseţea. În minutul 89, Anagor a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Ousmane Gueye, fratele lui Mansour Gueye, fostul jucător al lui Poli, care, de la 14 metri, a executat o foarfecă laterală superbă, trimiţând balonul direct în vinclul porţii caransebeşene.

Gugulanii au înscris golul de onoare în minutele de prelungire, după o fază în care Poiană a trimis o pasă lungă de pe stânga în careul oaspeţilor, Săulescu l-a driblat pe goal-keeper-ul arădean şi a trimis în poarta goală. Prea târziu însă…

Noi ne aflăm într-o perioadă de pregătire, în care am pus accent mai mult pe latura fizică, însă astăzi unii dintre băieţii noştri şi-au arătat anumite limite şi cu siguranţă lucrurile nu vor rămâne aşa. Se vor lua câteva măsuri, pentru că unii dintre noi n-am înţeles că suntem la Liga a II-a şi trebuie să ne ridicăm la nivelul Ligii a II-a. Avem în vedere câţiva jucători, dar deocamdată, până nu semnăm cu ei, nu pot divulga numele acestora. Pentru meciul din Cupă cu Vulturii Lugoj (de miercuri, 30 iulie – n.r.), avem jucători legitimaţi, vom mai legitima şi pe alţii, unii, chiar dacă sunt deja legitimaţi, probabil vor pleca, pentru că noi trebuie să avem în componenţă oameni puternici, nu oameni care pierd de o manieră categorică un meci cu o echipă dintr-o ligă inferioară“, a declarat după joc antrenorul caransebeşean Sorin Bălu.

FC Caransebeş a început jocul în formula: Bujor, Manea, Goşa, Dicu, Buşu, Muscă, Artean, Precup, Lupu, Poiană, Tecsi. Au mai intrat: Rusu, Coca, Bilia, Ganea, Săulescu, Suru, Centea, Himcinschi, Dârvaru, Isac.

UTA Bătrâna Doamnă: Mitrea, Popa, Petcu, Botiş, Suslak, Hlistei, Burlă, Gheorghiţă, Chindriş, Dragoş, Rus; au mai jucat Ousmane Gueye, Anagor, Voicu, Ojog, Cotoc, Filaret, Dobrean, Copil, Leucuţa, Bulza.

A arbitrat la centru Angelica Beatrix Gruneanţu, asistată la cele două linii de Răzvan Băzăvan şi Ionuţ Lungocea, toţi din Caransebeş.

Miercuri, 30 iulie, de la ora 17.30, gugulanii au întâlnit în deplasare pe Vulturii Lugoj, într-o partidă contând pentru faza a doua a Cupei României, meciul terminându-se după închiderea ediţiei ziarului nostru.

Sorin ROGOZ