Trotuare de milioane, la Caransebeş


O sumă mai mare de 1,1 milioane de lei va fi investită în acest an în refacerea unor trotuare din Caransebeş. Aflate într-o stare avansată de degradare, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a reţelelor de apă, trotuarele vor fi acum dalate, astfel încât eventualele intervenţii la reţelele de apă şi canalizare să nu mai afecteze covorul asfaltic. Primele lucrări au început pe Strada Ardealului, însă vor continua, într-o primă etapă, pe tronsoane, pe străzile Nicolae Bălcescu, Orşovei – între Complexul comercial „Tibiscum” şi podul peste Sebeş, străzile Mihai Viteazu, 1 Decembrie 1918, Cazărmii – între Parcul ,,General Ioan Dragalina”, Str. Gării şi Str. C.D. Loga.

Potrivit primarului Ion Marcel Vela, administraţia locală va acţiona în judecată firmele care au executat lucrările de reabilitare a reţelei de apă, ele având obligaţia, ca până la sfârşitul anului trecut, să aducă trotuarele afectate, la starea iniţială. „În acest context, vom aplica amenzi pentru trotuarele de pe fiecare stradă, care, conform contractului încheiat, după finalizarea lucrărilor ar fi trebuit refăcute”, a mai precizat Vela.

Dalarea prevăzută pentru Strada Ardealului reprezintă, în cifre, refacerea a 11.142 de metri pătraţi de trotuare, 2.600 de metri liniari de borduri şi opt podeţe de acces la case. (C. Senco)