,,Plasele violet” le-au purtat ghinion caransebeşenilor


A.S. Bistra Glimboca – CS Scorilo-Autocatania II 2-0 (2-0)

În cadrul celei de a XVIII-a etape, prima a returului sezonului 2010-2011 al Ligii a IV-a, cea de a doua echipă a clubului caransebeşean Scorilo-Autocatania a întâlnit sâmbătă, 19 martie, în deplasare, pe Bistra Glimboca.

Prima ocazie a meciului a aparţinut oaspeţilor, în minutul 2, Lepa finalizând cu un şut de la 18 metri o centrare venită de pe partea dreaptă, însă balonul a trecut peste transversală. Riposta gazdelor nu s-a lăsat prea mult aşteptată, astfel că, după numai un minut, Bădeţ a pătruns pe stânga, a centrat în careu, însă reluarea lui Slătaru nu a nimerit cadrul porţii caransebeşene. În continuare, lupta s-a dat mai mult la centrul terenului, cu o îndârjire care se explică, parţial, şi prin faptul că trei dintre componenţii formaţiei Bistra Glimboca – Bădeţ, Stanca şi Puiu – au evoluat în sezonul trecut sub culorile echipei Scorilo.

Abia în minutul 15 s-a înregistrat următoarea fază de poartă, când, după o centrare a lui Ispas de pe partea dreaptă, Dovlete a pus latul de la 16 metri, însă mingea a trecut din nou peste transversală. Gazdele au pus şi ele în pericol poarta caransebeşeană, în minutul 22. Aiojoaiei a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-dreapta, Slătaru a şters balonul cu capul, însă acesta s-a scurs pe lângă bară. Bistra s-a menţinut în continuare în atac, iar în minutul 25, centrarea din lovitură liberă a aceluiaşi Aiojoaiei a fost boxată dintr-un buchet de jucători de portarul Turnea. Scorul a fost deschis tot dintr-o fază fixă, în urma unui corner bătut de Crâsnic, în minutul 28, mingea ajungând în cele din urmă la Telician, care, de la numai 4 metri, a trimis-o în plasa care era de culoare… violetă!

Gazdele s-au menţinut în continuare în atac, în minutul 34 Puiu făcând o fază de toată frumuseţea: pătrundere pe stânga, fentă şi, odată ajuns în careu, a încercat o boltă la colţul scurt, însă Turnea l-a ghicit şi a respins în corner. Caransebeşenii au avut o tresărire de orgoliu două minute mai târziu, însă centrarea de pe dreapta a lui Bona nu a fost fructificată de Ispas, care, de la 10 metri, a încercat să reia din întoarcere, însă nu a reuşit să agaţe balonul. Scorul primei reprize – şi al meciului – a fost stabilit în minutul 41, atunci când Crâsnic a pătruns în viteză pe partea stângă, a fentat scurt fundaşul şi, de la 14 metri, a trimis plasat în colţul lung, fără speranţe pentru portarul Turnea.

Din păcate pentru calitatea spectacolului, în partea a doua a jocului nici nu s-a mai înscris, şi nici fazele de poartă nu au foat la fel de numeroase ca în prima repriză. În minutul 55, Slătaru s-a aflat în faţa golului, însă nu a putut ajunge la şutul-centrare venit de pe partea dreaptă undeva în zona careului de 6 metri. La adăpostul avantajului luat în primele 45 de minute de joc, gazdele au mai redus din turaţie, dându-le astfel posibilitatea caransebeşenilor să iasă mai curajos la joc. În minutul 67, Bona a executat o lovitură liberă de la 18 metri, însă şutul său a trecut peste transversala porţii apărate de Roşca. După doar două minute, a fost rândul gazdelor să rateze, Turnea ieşind curajos la picioarele lui Crâsnic, silindu-l astfel să trimită, de la numai 3 metri, pe lângă poartă. În minutul imediat următor, goal-keeper-ul oaspeţilor i-a mai refuzat o dată lui Crâsnic înscrierea unui gol, scoţând spectaculos de sub bară şutul de la 17 metri al acestuia. În acelaşi minut s-a mai petrecut o fază controversată, Gaşpar faultându-l pe Lepa în zona suprafeţei de pedeapsă. Caransebeşenii au cerut penalty, însă ,,centralul” Silviu Dubei a acordat doar lovitură liberă din afara careului, rămasă însă fără rezultat.

Oaspeţii nu s-au resemnat cu rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj, şi au atacat în permanenţă. Astfel, în minutul 78, în urma fault, Geneţ a executat o lovitură liberă de la 28 de metri, şutul său fiind prins în doi timpi de portarul Roşca, pentru ca, peste numai două minute, Ionescu să tragă, din marginea careului, puţin pe lângă poartă. Meciul s-a încheiat cu ratarea lui Aflorichi, a cărui lovitură de cap, de la 11 metri, a trecut la o palmă peste transversală.

Bistra Glimboca: Roşca, Vicea, Telician, Teodorescu, Gaşpar, Puiu (Diaconescu), Slătaru (Fiat), Aiojoaiei, Stanca, Crâsnic (Aflorichi), Bădeţ (Svestac); rezerve: Băbălău, Vasile. Antrenor, Florin Băbălău.

Scorilo-Autocatania II: Turnea, Ştefănuţ, Urs (Boureanu), Covăsală, Ionescu, Geneţ, Bona, Dovlete, Lepa, Ispas (Vulpeş), Frenţ; rezerve: Bordânc, David. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Silviu Dubei, asistat la cele două linii de Ioan Cocora şi Sebastian Grecu.

Observatori: Gheorghe Drăgilă, Mihai Lungocea.

În acest moment, Scorilo-Autocatania II ocupă locul 8 în clasament, cu 21 de puncte.

Rezultatele complete ale etapei a XVIII-a sunt: Bistra Glimboca – Scorilo Autocatania II Caransebeş 2-0; Metalul Bocşa – Era Club Caransebeş 4-0; Metalul Oţelu Roşu – Muncitorul Reşiţa 0-1; Prolaz Karasevo – Gloria Reşiţa 0-5; A.S. Oraviţa – Voinţa Lupac 2-4; Hercules Băile Herculane – Viitorul Vermeş 3-1; A.S. Berzasca – Recolta Berzovia 1-2; Nera Bozovici – Minerul Anina 0-0; Moldo-Forest Moldova Nouă a stat.

În etapa viitoare, a XIX-a, programată sâmbătă, 26 martie, vor avea loc partidele:

Viitorul Vermeş – Metalul Oţelu Roşu; Minerul Anina – Moldo-Forest Moldova Nouă; Recolta Berzovia – Prolaz Karasevo; Gloria Reşiţa – A.S. Oraviţa; Muncitorul Reşiţa – Nera Bozovici; Scorilo Autocatania II Caransebeş – Hercules Băile Herculane; Voinţa Lupac – Bistra Glimboca; Era Club Caransebeş – A.S. Berzasca; Metalul Bocşa stă.

In etapa viitoare, a XIX-a, programată sâmbătă, 26 martie, vor avea loc partidele:

Luceafărul Oradea – Bihorul Beiuş;  CFR Simeria – Nuova Mama Mia Becicherecul Mic; Termo Dr. Tr. Severin –  Naţional Sebiş; Autocatania Caransebeş – Gloria CTP Arad; FC Hunedoara – F.C. SA II Timişoara; C.S.M. Şcolar Reşiţa – A.C.S. Recaş; Unirea Sânicolau Mare şi Millenium Giarmata stau.

Rezultatele complete ale etapei a XVIII-a sunt: Millenium Giarmata – FC Hunedoara 1-0;  F.C. SA II Timişoara – Termo Dr. Tr. Severin 3-0; A.C.S. Recaş – Luceafărul Oradea 1-3; Naţional Sebiş – CFR Simeria 0-1; Gloria CTP Arad – C.S.M. Şcolar Reşiţa 0-0; Nuova Mama Mia Becicherecul Mic – Autocatania Caransebeş 2-4; Bihorul Beiuş şi Unirea Sânnicolau Mare au stat.

 


Pagină realizată de Sorin ROGOZ