Scorilo-Autocatania şi FC Şcolar şi-au făcut lecţiile împreună


Echipa care va reprezenta municipiul de pe Timiş şi Sebeş în Liga a III-a, în sezonul competiţional 2010-2011, CS Scorilo-Autocatania, a întâlnit sâmbătă, 14 august, într-un meci amical disputat în deplasare, pe Stadionul din Valea Domanului, pe FC Şcolar Reşiţa. Partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, pentru caransebeşeni înscriind Moga, în minutul 80. Antrenorul Sorin Costachi s-a declarat mulţumit de testul susţinut de elevii pe care îi pregăteşte şi a declarat că, în proporţie de 99 la sută, lotul pentru campionatul care va începe peste două săptămâni este definitivat. (S. Rogoz)

Sâmbătă, 14 august, bătrânul stadion din cartierul reşiţean Valea Domanului a găzduit întâlnirea amicală dintre echipele care vor reprezenta în sezonul 2010-2011 cele două municipii ale judeţului Caraş-Severin în Seria a V-a a Ligii a III-a. Şi, chiar dacă cu doar câteva ore înainte Reşiţa a fost măturată de o furtună devastatoare, care a rupt copaci, iar meciul a început la ora 10, tocami în ideea de a se evita temperaturile caniculare, condiţiile meteorologice i-au solicitat din plin pe sportivii ambelor cluburi.

Dincolo de scorul înregistrat la final, 1-1, cele două combatante au fost sensibil egale, la aproape toate capitolele. Până şi primele două faze mai importante de poartă au fost parcă simetrice: de partea caransebeşenilor – şut Feneş, din lovitură liberă de la 25 de metri, la colţul lung, pe lângă bară, în minutul 2, reşiţenii ratând în minutul 8, prin Zamfir, care, din colţul careului, nu a nimerit vinclul porţii apărate de Vulpescu. Meciul a continuat cu încă două şuturi la fel de frumoase, câte unul de fiecare parte. În minutul 20, Bucure a driblat câţiva fundaşi reşiţeni, sfârşind prin a fi faultat la 18 metri. Tot el a executat lovitura liberă dictată de centralul Cosmin Corocan, mingea trecând milimetric de vinclul stâng al porţii apărate de Haidău. Şase minute mai târziu, Dochiţa i-a păcălit pe fundaşii centrali caransebeşeni, pivotând frumos la 18 metri, şutul său puternic, din întoarcere, fiind deviat în corner, cu un reflex de zile mari, de către Vulpescu. Următoarea ocazie de a deschide scorul a aparţinut oaspeţilor, dar portarul reşiţean a fost cu o fracţiune de secundă mai rapid decât Dăbuleanu, scăpat central, şi a respins balonul din faţa atacantului caransebeşean.

Acela a fost şi momentul în care o micuţă galerie reşiţeană, alcătuită din 8 suporteri, a încercat să-şi arate fidelitatea faţă de echipă, cântând şi scandând lozinci care, în urmă cu 30 de ani, porneau din mii de suflete. Şi, deşi toropit de căldură, inimosul grup a făcut gălăgie până la sfârşit, ori de câte ori şi-a adus aminte de ce afla acolo.

Până la pauză, două au mai fost fazele notabile, şi acelea, din nou, împărţite. În minutul 35, Dăbuleanu a prins un voleu sănătos de la 17 metri, Haidău a parat, mingea a ajuns pe extrema dreaptă, de unde a fost centrată. lovitura de cap ,,cu pământul” a lui Şt. Bălan fiind în cele din urmă respinsă de apărarea reşiţeană. De partea cealaltă, în minutul 42, Dochiţa l-a angajat cu o pasă filtrantă pe Zamfir, dar Vulpescu a ieşit curajos la picioarele atacantului reşiţean, împiedicând, prin intervenţia sa, deschiderea scorului.

Câteva cuvinte ar merita, la încheierea primelor 45 de minute, şi cei doi antrenori. În fiecare secundă a jocului, ba chiar şi în scurta pauză de hidratare dictată de Cosmin Corocan, atât Sorin Costachi, cât şi omologul său ,,reşiţean”, cunoscutul fotbalist Flavius Stoican, care a evoluat, printre altele, la Craiova, Dinamo Bucureşti şi Şahtior Doneţk, având şi 19 selecţii în Naţională, au făcut spectacol pe marginea terenului, certându-şi, mai tot timpul, elevii. Foarte rare au fost momentele când Sorin Costachi a fost mulţumit de evoluţia caransebeşenilor, dar totuşi au fost, pe când Flavius Stoican nu a arătat nicio clipă că îl satisface jocul echipei sale.

Partea a doua a meciului a început cu reşiţenii în atac, şutul bun, pe jos, de la 22 de metri, al lui Breşneni, fiind prins cu siguranţă de Vulpescu. Caransebeşenii au reuşit să înscrie în minutul 50, prin Bucure, care a trimis cu capul în gol centrarea-covrig executată de Feneş de la 30 de metri, dar asistentul lui Cosmin Corocan era cu fanionul ridicat, semnalizând ofsaidul în care se găsea atacantul oaspeţilor. Tot caransebeşenilor le-a aparţinut şi următoarea fază mai importantă a meciului, cea din minutul 57, când, după o combinaţie frumoasă Neagu-Pădean, acesta din urmă a prins un şut sănătos, din colţul careului, Haidău întrebuinţându-se serios pentru a devia mingea în corner.

Pe acest fond, de joc mai bun al caransebeşenilor, a picat golul gazdelor. În minutul 62, la o centrare venită ca urmare a unui contraatac rapid purtat pe partea stângă, Turculeţ, aflat la doar 10 metri de poartă, a tras puternic, mingea intrând în plasă cu toată opoziţia lui Vulpescu, care a atins-o. Faza era cât pe ce să se repete în minutul 65, însă ,,capul” aceluiaşi Turculeţ, rămas iarăşi nemarcat în careul oaspeţilor, a trecut mult peste poartă. Gazdele erau cât pe ce să le dea caransebeşenilor o mână de ajutor pentru a băga balonul în plasă, însă au lipsit câţiva centimetri pentru ca scorul să fie egal. În minutul 67, R. Costachi a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-stânga, lovitura de cap a lui Breşneni, care a vrut să respingă în corner, lovind vinclul propriei porţi, punându-l asltfel în mare dificultate pe Haidău, care era realmente bătut la acea fază. Un minut mai târziu, portarul reşiţean a avut din nou emoţii, la şutul bun al lui Pădean, venit după o centrare de pe stânga a lui Geneţ. Ar mai de consemnat şutul sănătos, de la 20 de metri, al lui R. Costachi, din minutul 75, prins de portarul reşiţean, precum şi intervenţia bună a lui Laitin, care i-a luat locul lui Vulpescu, din minutul 77, când a prins o lovitură liberă bine executată, de la 25 de metri.

Caransebeşenii au egalat cu 10 minute înainte de final, în urma unei faze de atac prelungite, care a pornit de la şutul deviat al lui R. Dumitru, mingea a ajuns pe partea dreaptă, a venit centrarea în careu, iar Moga a reluat în colţul drept al porţii apărate de Argane, cel care l-a înlocuit între buturi pe Haidău. Până la final, oaspeţilor le-a mai trecut o dată glonţul pe la ureche, la faza din minutul 88, când Arapu a pătruns în careul caransebeşean, însă Laitin a ieşit bine, închizând unghiul şi silindu-l astfel pe reşiţean să trimită peste transversală.

CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: Vulpescu (Laitin), R. Costachi, Românu (Vireag), Moga, Ţimbota (Ionescu), Şt. Bălan, Feneş (Filimon), Bucure (Geneţ), Ispas (Pădean), Dăbuleanu (Neagu), R. Dumitru. Antrenor, Sorin Costachi.

FC Şcolar Reşiţa: Haidău, Scarlatescu, Pitaru, Hamat, Arapu, Breşneni, Buda, Mihăescu, Turculeţ, Dochiţa, Zamfir; au mai jucat: Argane, Caimac, Mihalcea, Gruescu, Lazăr, Csoke, Pop, Crăguia, Oglean. Antrenor, Flavius Stoican.

Următorul meci de verificare al CS Scorilo-Autocatania se va disputa sâmbătă, 21 august, pe Stadionul ,,1 Mai” din Teiuş, în compania formaţiei UTA Arad. Partida va începe la ora 10.

Sorin ROGOZ