Bandaj pe lacrimi


Pornind de la ideea că oamenii nu apreciază lucrurile mărunte din viaţa lor, noi, clasele a IX-a şi a X-a Vocaţional, împreună cu doamnele Cecilia Clipa şi Petronela Ciobotea, dirigintele de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, am organizat o campanie umanitară, prin intermediul căreia am strâns jucării şi dulciuri, pentru a-i  bucura de Sărbători pe copiii de la Şcoala Gimnazială Specială din Caransebeş.

De ce „Bandaj pe lacrimi”? Am mers să-i vedem pe aceşti copii, să le cunoaştem mediul de viaţă, cum învaţă şi cum se dezvoltă. Au o viaţă diferită şi dificilă, o viaţă răsturnată. Tot ceea ce noi, aşa-numiţii copiii normali, facem cu uşurinţă şi le considerăm activităţi banale, chiar plictisitoare, pentru unii din ei sunt activităţi grele. Sunt atât de speciali prin felul în care fac ei lucrurile…

După ce ne-am familiarizat cu mediul lor, cu ei, ne-am dat seama că într-adevăr ne-am simţi împliniţi dacă am vedea pe chipurile lor zâmbete sincere. Am imprimat tricouri cu numele campaniei şi numele şcolii noastre, am împărţit invitaţii şi afişe prin oraş, în speranţa că oamenii cu inimă mare vor veni să ne susţină în ceea ce facem, iar luni, 16 decembrie, după o expoziţie culinară la care au poftit la propriu colegii întregii şcoli, în Amfiteatrul Liceului Pedagogic „C.D. Loga” a avut loc un spectacol artistic dedicat copiilor cărora, prin campania noastră, le-am şters măcar o lacrimă, şi-n loc a apărut un zâmbet timid.

După scenete şi dansuri populare, poezii în grai bănăţean, invitaţii noştri de la Şcoala Specială ne-au încântat şi ei cu un concert de colinde, la care ne-am alăturat şi noi.

Am fost plăcut surprinşi când am văzut mulţimea de oameni din amfiteatrul nostru, gândindu-ne că toate eforturile depuse pentru ca acest mic spectacol să iasă bine nu au fost în zadar. Am fost foarte mulţumiţi la sfârşitul programului artistic şi bucuroşi că totul a ieşit cum ne doream. Pe coridorul şcolii s-au strâns lăzi întregi de cadouri – jucării şi dulciuri –, care, în cursul săptămânii, vor ajunge acolo unde trebuie, în braţele copiilor cărora le-am bandajat sufletele cu sufletele noastre.

Marina MOLDOVAN

clasa a X-a Vocaţional

Liceul Pedagogic „C. D. Loga” Caransebeş