Peste 9 milioane de lei pentru deszăpezire în zona Caransebeș


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România alocă pentru deszăpezirea șoselelor aflate în administrarea Secția Drumuri Naționale Caransebeș în această iarnă suma de peste 9 milioane de lei.

Astfel, până cel târziu în 20 noiembrie va fi anunțată firma care va avea grijă ca, atunci când va cădea zăpada, pe cei peste 300 de kilometri de Drumuri europene și naționale de care se ocupă SDN Caransebeș să se circule în condiții bune. Oficialii companiei spun că, până la anunțarea rezultatului, SDN Caransebeș va trebui să se bazeze pe rezervele de material antiderapant și pe utilajele existente.

Noul contract pentru deszăpezire va fi atribuit firmei care va avea cel mai mic preț, se va derula pe o perioadă de cinci luni, iar câștigătorul licitației trebuie să îndeplinească câteva condiții, printre care să fi prestat servicii similare în ultimii trei ani, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, să dețină cel puțin 12 utilaje multifuncționale, zece încărcătoare frontale, 24 de ATB-uri cu lamă și cinci stații de preparare a soluțiilor chimice.

Secția Drumuri Naționale Caransebeș nu administrează toate Drumurile naționale din Caraș-Severin, șoselele din zonele Berzasca, Bozovici, Mehadia, Oravița, Moldova Nouă fiind gestionate pe timp de iarnă de Secția Drumuri Naționale Orșova.

Mădălina DOMAN