Pentru parcările cu plată şi de reşedinţă


Abonamentele, puţin mai scumpe

Taxele pentru utilizarea parcărilor publice cu plată şi a parcărilor de reşedinţă, practicate la Caransebeş, au rămas nemodificate faţă de cele practicate anul trecut. Astfel, tichetul de parcare pentru autovehicule mai mici de 5 tone, valabile pentru o oră, costă 1 leu, iar cele valabile pentru o zi se plătesc cu 3 lei. Tichetele pentru autovehiculele mai mari de 5 tone costă 2 lei, iar contravaloarea celor valabile o zi este de 6 lei.

În schimb, la valoarea abonamentelor a fost aplicată cifra de inflaţie aferentă anului 2009, respectiv de 8,85 la sută. Astfel, preţul abonamentului pentru o lună a crescut de la 45 la 49 de lei în cazul autovehiculelor mai mici de 5 tone, şi de la 300 la 327 de lei – abonamentul valabil un an. În cazul autovehiculelor mai mari de 5 tone abonamentul pentru o lună a crescut de la 90 la 98 de lei, iar cel valabil un an s-a majorat de la 600 la 653 de lei. La parcările de reşedinţă acoperite, preţul abonamentului a crescut de la 120 la 131 de lei pe an, iar în cazul celor neacoperite a crescut de la 90 la 98 de lei pe an.

Taxele de parcare valabile o zi sau o oră au rămas nemodificate, întrucât aplicarea ratei inflaţiei ar fi condus la creşteri nesemnificative, care ar fi îngreunat activitatea de încasare a acestora. De exemplu, taxa pentru o oră ar fi fost de 1,10 lei, iar cea de o zi ar fi fost de 3,30 lei.

Carmen SENCO