Pe hârtie, suntem pregătiți de iarnă!


Planul operativ de acţiune pentru iarna 2015-2016 pe reţeaua de Drumuri naţionale din județ, administrate prin Secţiile Caransebeş şi Orşova, a fost aprobat zilele trecute. Pe această rețea, care are o lungime de 548 de kilometri, dintre care 270 se află în administrarea Secției de Drumuri Naționale Caransebeş, iar 278 aparţin de SDN Orşova, au fost organizate 12 baze de deszăpezire, câte şase pe fiecare din cele două secţii.

Totalul materialelor necesare aprobate în plan este de 8.690 de tone de sare (1.983 t. pe stoc), 6.230 de tone de nisip (1.161 t. pe stoc) și 108 tone de clorură de calciu (9 t. pe stoc). În ceea ce priveşte utilajele necesare, planul cuprinde, printer altele, 15 multifuncţionale cu lamă şi răspânditor, două autofreze, şase buldoexcavatoare, două autogredere şi tot atâtea automacarale.

La începutul lunii octombrie, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a avut loc deschiderea ofertelor pentru serviciile de deszăpezire şi aprovizionare cu materiale antiderapante, urmând ca încheierea contractelor să se producă după finalizarea procedurii de licitaţie publică. Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, toate bazele de deszăpezire sunt pregătite pentru activitatea de iarnă. Se consideră că, exceptând anumite perioade cu fenomene extreme, cele 61 de autoutilaje cu lamă şi răspânditor, suplinite de 36 de autoutilaje grele şi 14 pentru revizii de drumuri pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutieră pe întreaga reţea de Drumuri naţionale din județ.

Bianca METEȘ