Parlamentarii caransebeşeni, în Comisiile de Apărare, Sănătate publică şi Politică externă


După ce au validat, în comisii, miniştrii propuşi de Uniunea Social-Liberală, prin vocea premierului Victor Ponta, şi au dat votul de încredere Guvernului, parlamentarii români, deci şi cei de Caraş-Severin, se află în vacanţa aferentă Sărbătorilor de iarnă, care se va încheia, probabil, în data de 15 ianuarie.

Încă de la începutul activităţii Parlamentului rezultat după alegerile din 9 decembrie 2012, senatorii şi deputaţii au fost aleşi în Comisii, în cadrul cărora vor dezbate, elabora şi propune legi specifice. În continuare, vă prezentăm parlamentarii de Caraş-Severin şi comisiile de specialitate din care aceştia fac parte.

Senat: Iosif Secăşan, PNL – Comisia pentru sănătate publică;
Aurel Duruţ, PSD – Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală;
Ion Simeon Purec, PP-DD – Comisia pentru administraţie publică şi mediu.

Camera Deputaţilor: Ion Mocioalcă, PSD – preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională; Ioan Benga, PSD – Comisia pentru industrii şi servicii; Valentin Rusu, PNL – Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională; Dan-Laurenţiu Tocuţ, PNL – Comisia pentru politică externă; Ion Tabugan, UNPR – Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară; Valentin Blănariu, PP-DD – Comisia pentru industrie şi servicii; Valeria Schelean, PDL – Comisia juridică, de disciplină şi de imunităţi.

Deputatul Slavomir Gvozdenovici, de la USR, este vicepreşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă, iar deputatul Giureci-Slobodan Ghera, din ratea UCR, este membru în Comisia pentru afaceri.

Bogdan NAUM