Oţelu Roşu a câştigat duelul capitalelor de Văi


Metalul Oţelu Roşu – FC Caransebeş II 2-1 (1-0)

Foarte multă lume care, probabil, a profitat şi de vremea extrem de frumoasă a umplut sâmbătă, 29 septembrie, tribunele Stadionului „Vichente Birău”, care a găzduit întâlnirea din etapa a VII-a a Ligii a IV-a, între oraşele capitală ale celor două Văi – a Bistrei şi a Timişului.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu o uşoară dominare de partea gazdelor, care, cel puţin în primul sfert de oră, nu s-a concretizat prin nicio ocazie clară la poarta lui D. Socaci. Abia în minutul 15, băieţii lui Aurică Panescu au fost la un pas de a deschide scorul, la o fază în care Ispas l-a driblat, pe stânga, pe Albert, a centrat pe jos, la 11 metri, însă Slătaru a luftat exact de la punctul cu var.

Cinci minute mai târziu, Albert l-a faultat, tot pe partea stângă, pe acelaşi Ispas, lovitura liberă de la 22 de metri executată de Neagu, la colţul lung, direct pe poartă, trecând razant cu vinclul porţii apărate de D. Socaci.

Îm minutul 31, Păuna a pătruns, pe partea dreaptă în careul caransebeşean, Covăsală nu a mai avut ce face pentru a-l împiedica, decât să îl împingă din spate, „centralul” Adrian Enăşescu arătând fără ezitare punctul cu var şi „galben” pentru Robert Covăsală. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranţă de Neagu, care a tras în dreapta lui Dani Socaci.

Partea a doua a jocului a debutat în aceeaşi notă de uşoară dominare a gazdelor.

Cu timpul, jocul s-a mutat la mijlocul terenului, cu o uşoară dominare a oaspeţilor, de această dată. Gazdele au avut o fază frumoasă şi cursivă în minutul 77, atunci când Nedelcea i-a dat o pasă excelentă, printre fundaşii caransebeşeni, lui Neagu, şutul acestuia, de la 16 metri, la colţul lung, ştergând bara din dreapta a porţii apărate de D. Socaci.

În minutul următor, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, mingea a fost repusă în joc repede de Păuna, care l-a văzut bine în careul caransebeşean pe Neagu, al cărui şut de la 14 metri, tot la colţul lung, l-a învins de această dată pe D. Socaci, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă.

În ultimele minute ale meciului, caransebeşenii au alergat să înscrie măcar golul de onoare, punând stăpânire pe mijlocul terenului. În minutul 87, Arnăut a greşit o minge la 25 de metri, Ţuţul a fost pe fază, l-a driblat pe fundaşul gazdelor şi, intrat în careu, l-a executat pe Grecu cu un şut de la 12 metri, fără speranţă pentru goal-keeper-ul „Metalului”.

Mai multe despre acest meci veţi putea citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea şi la Oţelu Roşu, la choşcurile FILUPRESS, joi, 4 octombrie.