Opt percheziții în Caransebeș, la persoane bănuite de trafic de droguriÎn cursul dimineții de miercuri, 11 noiembrie, polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat opt percheziții domiciliare, în municipiul Caransebeș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.
La adresele percheziționate au fost descoperite și ridicate droguri de risc, obiecte folosite la mărunțirea și pregătirea drogurilor pentru vânzare, obiecte folosite la consumul de droguri, două culturi in-door de plante de cannabis, în diferite faze de creștere, formate din peste 100 de ghivece, instalații artizanale folosite la cultivarea drogurilor, telefoane mobile și diverse înscrisuri.
Opt bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, începând cu anul 2017, cele opt persoane ar fi comercializat droguri de risc. Drogurile ar fi fost achiziționate de la diferite surse din Timișoara și revândute către persoane din zona Caransebeș, în schimbul unor sume începând de la 50 de lei/gram.
Acțiunile au beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. La activitățile de miercuri au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din Caraș-Severin. (B. Naum)