Noul preşedinte Romeo Dunca ia Consiliul Judeţean la bani mărunţiDupă ce a avut o întrevedere cu Gheorghe Filipescu, managerul Aquacaraş, societate la care a făcut un audit, aşa cum a promis, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, s-a întâlnit săptămâna trecută şi cu conducerea Direcţiei de Drumuri Judeţene, unde a mers însoţit de viitorul vicepreşedinte al instituţiei, Dan Stan.
La finalul întâlnirii, concluzia preşedintelui Romeo Dunca a fost că Direcţia nu își are rostul. „Este un simplu intermediar între Consiliul Județean și companiile care realizează lucrări de întreținere și reparații. Nu are o secție de drumuri, nu are bază de întreținere, nu are nici măcar un singur utilaj în dotare sau un muncitor care să facă muncă fizică pe rețeaua de drumuri județene. Această Direcţie este doar o modalitate prin care Consiliul Județean evită să își asume anumite responsabilități. O serie de salariați de aici fac același lucru pe care salariați din Consiliul Județean îl fac și care cu ușurință ar putea să preia munca acestora. O să vedem ceea ce înseamnă ca și prevederi legale să putem asimila activitățile acestei Direcții în cadrul Consiliului Județean, vom prelua o parte din oamenii care lucrează aici. Serviciul de Salvamont cu siguranță îl vom face separat, pentru că el nu are ce să caute aici. O să vedem după învestire, o să urmeze o ședință cu tema asta și vom vedea ce putem face. Direcția este să desființăm acest ombilic intermediar ”, a precizat Romeo Dunca.
În următoarea perioadă, şi aici vor fi verificate contractele încheiate în ultimii ani, calitatea lucrărilor executate și recepțiile făcute de Direcţia condusă de Gabriel Stika.
„Dacă la Direcția de Drumuri sau la Aquacaraș putem verifica activitatea pe ultimii ani relativ ușor, mă întreb ce vom face la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, care a fost gestionată de dl Ionuț Popovici și unde sunt 1.200 de angajați. Verificările trebuie să fie amănunțite, iar sesizările de forma… «s-au cumpărat cartofi cu 3 lei pentru azilurile de bătrâni, deși în piață prețul era de 1 leu» trebuie luate în calcul. Nu putem neglija astfel de informații, pentru că, deși suma e mică, se risipește zilnic dacă așa s-a lucrat. De aceea, vom schimba strategia și vom capacita Corpul de Control, care există și are ceva personal pe care încă nu îl cunosc. Curând organizăm o întâlnire cu acest instrument de control și vom evalua ce avem. După care completăm cu profesioniști veniți din afară și începem o reală analiză a tot ce găsim prin departamentele subordonate”, a scris Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.
Noul șef de la județ așteaptă și profesioniști care să i se alăture în acest demers, „de preferat, domiciliați în județ și cu o mare putere de muncă”.
Bogdan NAUM