Noul echipament, cu noroc pentru caransebeşeniViitorul Caransebeş – Rapid Buchin 5-1 (2-0)
Într-un nou echipament şi cu o formulă de echipă inedită, în care antrenorul Ion Bica a evoluat din primul până în ultimul minut, băieţii de la Viitorul Caransebeş i-au întâlnit sâmbătă, 9 iunie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe cei de la Rapid Buchin, într-o partidă contând pentru ultima etapă a actualului campionat al Ligii a IV-a. Pe o ploaie care a durat pe întreg parcursul partidei, caransebeşenii au reuşit să se impună cu un scor care, totuşi, pare prea aspru după felul în care s-au desfăşurat ostilităţile în teren.
Prima ocazie a meciului au avut-o gazdele, în minutul 4, când Neagu i-a trimis pe dreapta lui Imbre, şutul acestuia de la 10 metri, la colţul scurt, fiind respins în corner de portarul I. Dragomir.
Oaspeţii au avut şi ei o ocazie importantă în minutul 15, când V. Dragomir l-a angajat frontal pe P. Isac, însă, aflat la 20 de metri, deşi avea şi alte posibilităţi de a continua faza, acesta a încercat un lob, însă mingea s-a dus mult peste poarta apărată de Socaci.
Caransebeşenii au înscris în minutul 22, în urma unui corner de pe dreapta executat de Negrei şi reluat în plasă, de la 8 metri, de Bălan, însă centralul întâlnirii a anulat golul, considerând că jucătorul gazdelor l-a faultat pe V. Dragomir. Trei minute mai târziu, faza s-a repetat la indigo, acelaşi Negrei bătând un corner tot de pe dreapta, însă de această dată la finalizare s-a aflat Imbre, care a trimis cu capul sub bară, deschizând scorul.
În minutul 35, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă obţinută de Dovlete la 20 de metri, execuţia lui Cărăuşu fiind respinsă de sub bară de Socaci.
După două minute, Neagu l-a angajat pe dreapta pe Avramovici, acesta a centrat pe jos, iar Bălan a trimis, de la doar 12 metri, pe lângă poarta apărată de I. Dragomir.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 39, în urma unei faze în care Valuşescu i-a pasat în adâncime lui Imbre, acesta a intrat în careu, a depăşit goal-keeper-ul Buchinului şi a trimis spre poartă, V. Dragomir a respins în ultima clipă, însă doar până la Neagu, care, de la 12 metri, a înscris cu latul.
Ultima fază notabilă a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, când Imbre i-a pasat lui Neagu pe stânga, iar acesta, deşi talonat de un adversar, a şutat plasat, cu exteriorul, de la marginea careului, balonul fiind respins în corner, după o intervenţie spectaculoasă, de I. Dragomir.
Probabil fiindcă la pauză caransebeşenii au schimbat echipamentul, evoluând în partea a doua în tradiţionalele tricouri galben-albastre, oaspeţii au început mai bine partea a doua, în minutul 48 Vlad, angajat pe aripa dreaptă, intrând în careu şi şutând pe jos de la 14 metri, însă nou-intratul Birăescu s-a întins şi a reţinut balonul. Jocul mai bun al celor de la Buchin s-a concretizat în minutul 56, când acelaşi Vlad a pătruns din nou pe dreapta, l-a depăşit pe Negrei, a intrat în careu şi a şutat imparabil, de la 12 metri, la colţul scurt, reducând din handicap.
Caransebeşenii şi-au mărit avantajul în minutul 60, atunci când Avramovici l-a angajat perpendicular pe Imbre, I. Dragomir a ieşit, urmărindu-l pe jucătorul gazdelor până la marginea terenului, de unde acesta a reuşit să centreze înalt, pe partea opusă, iar Neagu a pus latul la 3 metri, trimiţând în poarta goală.
S-a făcut 4-1 în minutul 67, în urma unei faze în care Imbre, scăpat perpendicular pe poarta adversă, deşi talonat de V. Dragomir şi Stepanescu, a reuşit să îl depăşească pe portarul oaspeţilor şi, de la 12 metri, a trimis, calm, în plasă.
Scorul final a fost stabilit în minutul 81, când Nicoară, urmărit de Slidak, a scăpat pe stânga, şi-a depăşit adversarul şi a şutat plasat din marginea careului, la colţul lung, pe lângă I. Dragomir.
Viitorul Caransebeş: D. Socaci (min. 46, C. Birăescu), Gh. Valuşescu, O. Bălan, C. Bloju, N. Imbre, I. Bica, A. Neagu, Al. Avramovici, G. Negrei, B. Gulea, C. Nicoară. Antrenor, Ion Bica.
Rapid Buchin: I. Dragomir, I. Drăgoi (72, M. Drăgoi), I. Curcanu, M. Marina, G. Vlad, M. Stepanescu, S. Dovlete, V. Dragomir, P. Isac, R. Cărăuşu, Z. Isac (46, A. Slidak); rezervă: G. Iacov. Antrenor, Dragu Ghena.
A arbitrat la centru Roberto Svatsinka (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Toader (Oţelu Roşu) şi Valentin Frimu (Gherteniş).
Observator: Ion Lupşa (Reşiţa).
Duminică, 17 iunie, caransebeşenii vor disputa finala fazei judeţene a Cupei României, în compania formaţiei Croaţia Clocotici, meciul fiind găzduit de Stadionul Gloria din Reşiţa.
Sorin ROGOZ