Felix Borcean: „Da, voi candida la alegerile din 2020!”


Întrebat, într-o recentă conferinţă de presă, dacă va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Caransebeş, actualul edil şi-a menţinut afirmaţia făcută în urmă cu câteva luni.

Da, pentru 2020 îmi propun să candidez pentru un nou mandat. Cred că, atâta vreme cât sunt preşedintele Organizaţiei Caransebeş a Partidului Naţional Liberal, este mai mult decât firesc să fiu susţinut de membrii acesteia. E adevărat, se vorbeşte de unele disensiuni, dar ele sunt cât se poate de normale într-un partid alcătuit din oameni cu diverse concepţii… Şi în PSD sunt astfel de disensiuni, în orice partid politic, mai ales într-unul de dimensiuni mari, este firesc să apară şi astfel de situaţii. Eu am studiat foarte atent ceea ce s-a întâmplat la alegerile trecute. La un moment dat, am fost propus pentru a candida la Primărie, apoi am fost propus pentru funcţia de viceprimar, iar primarul de la vremea respectivă, Marcel Vela, care m-a şi propus, spunea că are dreptul de a candida pentru un nou mandat, fiind primarul în funcţie. La fel pot să afirm şi eu acum, când sunt primarul în funcţie: da, voi candida la alegerile din 2020!”, a spus Felix Borcean.

Edilul a adăugat că mai pot apărea unele disensiuni, poate că va exista concurenţă, vor mai fi şi alţi candidaţi, însă, odată intrat în această competiţie, va accepta lupta, lucruri de altfel fireşti în orice partid politic. „Într-un partid în care nu există competiţie, apar disfuncţionalităţi”, a concluzionat Felix Borcean.

Sonia BERGER