Noi lucrări de regularizare pe râul BistraSistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, prin Sistemul Hidrotehnic Caransebeș, a început recent o serie de lucrări, cu utilajele din dotare, în albia râului Bistra, la Băuțar și Oțelu Roșu.
La Băuțar, lucrările de regularizare se vor realiza pe aproximativ 3 km de curs de apă, lungime ce acoperă toată localitatea.
La Oțelu Roșu, lucrările de regularizare au demarat în zona Gura Jgheabului și vor continua în zona „Service”, pe aproximativ 1 km de curs de apă.
Prin regularizarea cursurilor de apă se îndepărtează depunerile de materiale aduse de viituri, pentru a realiza o secțiune continuă, care să asigure o scurgere a apei cât mai uniformă, am fost informaţi printr-un comunicat de către Apele Române Banat.
Regularizarea râului Bistra în zonele menționate presupune decolmatări, corecție de albie, realizare de deponii sistematizate.
Prin lucrările de regularizare a cursurilor de apă se reduce riscul de producere a inundațiilor în zonele respective, se mai precizează în comunicatul de presă. (M. Doman)