Muzică şi poezie la Caransebeş şi la Oraviţa


Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită marţi, 14 ianuarie, şi în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului şi miercuri, 15 ianuarie, la Casa de cultură „Mihai Eminescu” din Oraviţa

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită la Caransebeş şi la Oraviţa. Cu această ocazie, Episcopia Caransebeşului a organizat două spectacole care s-au desfăşurat marţi, 14 ianuarie, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, şi miercuri, 15 ianuarie, la Casa de cultură „Mihai Eminescu” din Oraviţa.

Spectacolele au conţinut trei părţi în care au fost prezentate, printr-un recital poetic şi melodios, poeme profunde din operele eminesciene. Poemele au fost interpretate de elevi şi studenţi seminarişti, eleve de la Liceul „Traian Doda” din Caransebeş şi un tânăr talentat de la Liceul „Sabin Păuţa” din Reşiţa, coordonaţi de părintele profesor Pătruţ Bănăduc, de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş.

La aceste manifestări a fost prezent P.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a subliniat faptul că prin aceste spectacole se păstrează şi se promovează cultura românească.

Mădălina DOMAN