Moşul a adus pungi pline pentru golurile date de copii


Seara de marţi, 14 decembrie, a fost una specială pentru tinerii sportivi ai Clubului Scorilo-Autocatania Caransebeş. La Hotelul Ge.A.S. – al omului de afaceri care este tot timpul lângă fotbalişti, şi l-am numit aici pe Gheorghe Simescu –, a avut loc o festivitate în cadrul căreia Moş Crăciun a adus daruri celor aproximativ 80 de juniori, de la grupele din Liga a IV-a, C şi E, antrenaţi de Florin Bistrian Jr., Marius Dulca, Ştefan Borlan şi Dumitru Matei. Iniţiativa acestei acţiuni a aparţinut conducerii CS Scorilo-Autocatania, prin preşedintele Cosmin Popovici, acesta fiind sprijinit în demersul său de Consiliul Local Caransebeş, manifestarea beneficiind şi de implicarea personală a primarului Ion Marcel Vela.

În cuvântul de deschidere, amfitrionul manifestării, Gheorghe Simescu, a spus că această iniţiativă este prima de acest fel, după mai bine de 20 de ani în care fotbalul caransebeşean a fost în suferinţă. El a marcat atât plusurile – locul I şi campioană de toamnă, grupa de Juniori C, precum şi locul III echipa din Liga a III-a, dar şi minusurile, aici afirmând că se puteau obţine rezultate mai bune la copiii şi juniorii care activează în Liga a IV-a.

În discursul său, primarul municipiului, Ion Marcel Vela, le-a mulţumit tinerilor şi familiilor care-i susţin pentru eforturile depuse de-a lungul turului campionatului, concluzionând: ,,Atâta timp cât în echipele din Caransebeş nu activează sportivi din Caransebeş, aici nu vom avea fotbal. Putem să aducem jucători de oriunde, chiar şi din Brazilia, dar acei oameni nu vor juca cu sufletul, cu inima. De aceea e bine să vă creştem pe voi. Şi cum de aici, din Banatul de Munte, au plecat mari jucători, şi voi puteţi deveni un Cristi Chivu, un Dorinel Munteanu ori un Dan Alexa”.

Cosmin Popovici, preşedintele Clubului, a mulţumit autorităţilor locale pentru sprijinul acordat şi implicarea în fenomenul sportiv, după care cei patru antrenori, pe post de Moşi Crăciuni, au împărţit pungile cu cadouri copiilor.

Sorin ROGOZ