Mihai Maralescu vrea să facă mare Muntele Mic


Într-o discuţie purtată recent cu primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Maralescu, acesta a spus că, la mijlocul acestei luni, a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din Bucureşti un număr de nouă cereri de finanţare, proiectele vizând reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi refacerea drumurilor din comună.

Acestea – a mai spus edilul –, sunt în strânsă legătură cu un alt proiect, mult mai mare şi mai ambiţios, acela de a transforma zona Muntele Mic în staţiune turistică de iarnă, statut care ar facilita accesarea de fonduri europene, obiectivul urmărit fiind dezvoltarea acestui ţinut, din păcate neexploatat la adevărata lui valoare. Cu ocazia recentei vizite a vicepremierului Sevil Shhaideh în Caraş-Severin, reprezentanta guvernului i-a promis sprijin, însă a condiţionat acest lucru de îndeplinirea unor criterii necesare declarării zonei ca staţiune turistică.

Am înţeles că trebuie să îndeplinim o serie de condiţii, însă singuri e greu, aproape imposibil, să facem asta. Avem nevoie de sprijinul guvernului. Trebuie să îndeplinim un anumit punctaj, iar asta înseamnă că trebuie să avem puse la punct reţelele de apă curentă şi canalizare, să dispunem de infrastructura adecvată, să asigurăm punct farmaceutic, serviciu salvamont, dar şi alte cerinţe. Am depus deja un număr de nouă proiecte pentru finanţare cu bani de la guvern, după care vom asigura un punct farmaceutic şi toate celelalte servicii. Am încredere că voi primi banii solicitaţi şi, dacă se va întâmpla aşa, chiar anul acesta vom demara lucrările, următorul pas fiind depunerea dosarului pentru declararea Muntelui Mic ca staţiune turistică de iarnă”, ne-a mai spus Mihai Maralescu.

Sonia BERGER