Metalul a „urcat” de patru ori pe Semenic şi-a coborât o dată


Metalul Oţelu Roşu – Semenicul Văliug 4-1 (2-0)

Sâmbătă, 30 noiembrie, odată cu disputarea etapei cu numărul XVII, a căzut cortina şi peste turul Ligii a IV-a. În această rundă, Metalul Oţelu Roşu a primit, pe teren propriu, replica formaţiei Semenicul Văliug, o victorie fiind absolut necesară pentru ca băieţii antrenaţi de Aurică Panescu să rămână în plasa liderului Voinţa Lupac.

Aşa cum o arată şi scorul, oaspeţii nu au pus prea mari probleme celor de la Metalul, care au avut prima ocazie în minutul 4, atunci când Neagu a reluat cu capul, puţin pe lângă poartă, centrarea din lovitură liberă a lui Ispas. Un minut mai târziu, Păuna a prins un şut excelent, la semiînălţime, de la 22 de metri, însă portarul oaspeţilor, Jivan, a reuşit să respingă în corner.

Scorul a fost deschis în minutul 12, de către Aiojoaiei, care a trimis un şut-centrare înşelător de pe partea stângă, Jivan a atins mingea, însă nu a putut-o opri din traiectoria ei spre plasa porţii.

Oaspeţii au avut o fază periculoasă în minutul 25, atunci când Secula a tras bine, din alergare, de la 20 de metri, mingea trecând la câţiva centimetri de poarta apărată de Grecu. Gazdele nu s-au lăsat nici ele mai prejos, şi în minutul 35 spectatorii au asistat la o „foarfecă” spectaculoasă, executată de Veche, de la 14 metri, dar Jivan a fost pe minge şi a reuşit să reţină.

Scorul primei reprize a fost stabilit de Neagu, în minutul 36, când, după un un-doi cu Păuna, a şutat puternic din careu, balonul deviat de Nica derutându-l pe Jivan, care s-a văzut nevoit să scoată pentru a doua oară mingea din plasă.

Până la pauză, gazdele au mai avut două ocazii, în minutul 41, când Neagu i-a trimis în careu lui Păuna, şutul acestuia fiind parat de Jivan, şi în minutul 44, când acelaşi Păuna a tras bine din suprafaţa de pedeapsă, Jivan a respins lateral, până la Ispas, şutul acestuia fiind respins din nou de goal-keepr-ul oaspeţilor.

Prima ocazie a reprizei secunde a aparţinut celor de la Văliug, în minutul 50 Marişescu angajându-l în careu pe Bunea, şutul acestuia, în stânga lui Grecu, ratând cu puţin ţinta. Peste doar două minute, acelaşi Bunea şi-a lăsat echipa în zece oameni, după ce a văzut direct cartonaşul roşu, pe care „centralul” Cosmin Corocan i l-a arătat după ce Bunea l-a lovit la centrul terenului, fără minge, pe Moldovan.

Gazdele au continuat să controleze partida, iar în minutul 53, Păuna deşi talonat de Ferenczik, a reuşit să şuteze din interiorul careului, însă Jianu a respins cu piciorul. În minutul 57, Păuna a obţinut o lovitură de la 11 metri, după ce a fost faultat în careu, în apropierea liniei de fund, de către Ferenczik. Penalty-ul a fost transformat de Neagu, care a tras în stânga lui Jivan.

La acest scor, nemaiavând nimic de pierdut, oaspeţii au ieşit mai curajos la joc, iar în minutul 62, Secula l-a văzut bine în careu pe Marişescu, acesta a încercat să-l lobeze pe Grecu, însă portarul gazdelor l-a ghicit şi a reuşit să respingă în corner.

Neagu a irosit o bună ocazie de a majora scorul, în minutul 65, atunci când, bine servit în careul advers de Aiojoaiei, a trimis peste poartă, de la numai 14 metri. Atacantul gazdelor şi-a reparat greşeala în minutul 78, când Păuna a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, mingea, deviată de zid, a ajuns la Neagu, care de la 10 metri, a vrut să rupă plasa, ducând scorul la 4-0.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 82, când, pe un contraatac, Minea a centrat de pe stânga, iar Muntean, nemarcat, a reluat cu capul de la 10 metri, în dreapta lui Bpluţă.

Până la final, gazdele au mai irosit câteva bune oportunităţi de a înscrie, prin Păuna, Ispas şi Drucă.

Metalul Oţelu Roşu: Grecu (min. 68, Băluţă), Veche, Arnăut, O. Bălan, Aiojoaiei, Moldovan, D. Bona, Nedelcea (59, Tuştean), Ispas, Păuna, Neagu (79, Drucă). Antrenor, Aurelian Panescu.

Rezultatele complete ale etapei a XVII-a: Voinţa LupacBăile Herculane 6-0; Oţelu RoşuSemenicul Văliug 4-1; OraviţaCroaţia Clocotici 3-3; Minerul DogneceaBistra Glimboca 3-0; Prolaz KarasevoMinerul Anina 1-0; BerzascaVoinţa Răcăşdia 3-0; Nera BozoviciMetalul Bocşa 1-2; FC Caransebeş II Gloria Reşiţa 0-2; Moldova Nouă a stat.

La sfârşitul turului, pe prima poziţie a clasamentului este Voinţa Lupac, care a acumulat 42 de puncte, urmată de Metalul Oţelu Roşu, cu 41 de puncte, şi Metalul Bocşa, cu 39 de puncte.

Rubrică realizată de Sorin ROGOZ