Măsuri pe măsura Stării de urgenţă, la Caransebeş 1Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Caransebeş s-a întâlnit joi, 19 martie, prilej cu care a adoptat Hotărârea Nr. 6, luată în baza prevederilor OUG 21/2004, privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările ulterioare.
Astfel, verificarea aplicării prevederilor art. 9 din Ordonanța Militară Nr. 1/17.03.2020 se va face de către Poliția municipiului Caransebeș, Poliția Locală Caransebeș și Compartimentul Control Comercial din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș. La Caransebeş se vor organiza patrule mixte de către Poliția Locală Caransebeș, Detașamentul de Jandarmi Caransebeș și Poliția municipiului Caransebeș, în zonele aglomerate.
Hotărârea mai prevede achiziționarea a patru atomizoare pentru dezinfectarea instituțiilor publice de pe raza municipiului Caransebeș şi organizarea activității de dezinfecție stradală, efectuată cu autovehiculele din dotarea Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, zilnic, în intervalul orar 19-22.
Conform respectivului act normativ, este interzis accesul la locurile de joacă de pe raza municipiului Caransebeș, iar oficierea căsătoriilor civile în sala de cununii din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș se va desfășura în cadru restrâns, de maximum 8 persoane.
Printre alte prevederi, Hotărârea Nr. 6/19.03.2020 mai stipulează reducerea numărului de curse ale operatorului de transport public local și igienizarea tuturor mijloacelor de transport în comun, publice și private, după fiecare cursă; anularea manifestărilor publice organizate de Primăria municipiului Caransebeș și Casa de Cultură „George Suru”, atât în spații interioare, cât și în exterior; spații de carantinare se instituie la Pensiunea „Simina”, situată pe DN6, Km 458, Caransebeș, cât și la Schitul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, situat pe DN68 Caransebeș – Hațeg, la ieșirea din Caransebeș – Km 3; şedințele Consiliului Local se vor desfășura fără public; activitatea de relații cu publicul a serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș se va desfășura de luni până vineri, între orele 10-12, cu excepția Compartimentului Impozite și Taxe, accesul cetățenilor în sediul Primăriei nefiind permis în intervalele orare 07.30-10 şi 12-16, de luni până joi, și 07.30-10, 12-13.30 vinerea.
Un alt punct de interes pentru cetăţeni îl reprezintă articolul care prevede limitarea numărului de persoane la maximum două, plus șofer, pentru autoturismele care desfășoară activități în regim de taxi, și igienizarea habitaclului, după fiecare cursă.
De asemenea, în respectiva hotărâre se mai stipulează că, în această perioadă, şedințele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Caransebeș se vor desfășura săptămânal.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Caransebeş s-a întrunit din nou duminică, 22 martie, prilej cu care a adoptat Hotărârea Nr. 7.
S-a decis, astfel, ca, începând de marţi, 24 martie, pe durata Stării de urgență, activitatea comercială în incinta Pieței Gugulanilor, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, precum și a firmelor care desfășoară activități de servicii funerare, să fie suspendată.
Se suspendă, de asemenea, activitatea, până la încetarea Stării de urgență, a centrelor comerciale cu o suprafață de peste 400 mp, în care se desfășoară activități de comerț cu amănuntul de produse.
O a treia decizie vizează suplimentarea efectivelor de voluntari până la numărul maxim, aflate în coordonarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului.


Un gând despre “Măsuri pe măsura Stării de urgenţă, la Caransebeş

Comentariile sunt închise.