Marcel Vela, preşedintele delegaţiei României la Europol 1Marţi, 16 februarie, în Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului s-a discutat constituirea delegaţiilor Parlamentului României la diferite organizaţii internaţionale, cele două camere reunindu-se din nou miercuri în şedinţă comună pentru a valida aceste propuneri. „Noi ne-am votat în grupurile parlamentare reprezentanţii în Comisiile permanente ale Camerelor reunite, în cadrul delegaţiilor, şi reprezentanţii PNL care urmează să deţină funcţiile de preşedinţi în cadrul comisiilor permanente şi în cadrul delegaţiilor. Marcel Vela este propus ca preşedinte al Delegaţiei române la Europol, Ionuţ Stroe pentru Delegaţia la APCE, iar Florin Alexe pentru Francofonie“, a spus liderul PNL Ludovic Orban, în Parlament.
Europol este o agenţie care îşi are sediul la Haga și sprijină cele 27 de state membre în lupta lor împotriva criminalității grave și a actelor de terorism comise la nivel internațional. Europol acționează ca centru de asistență pentru operațiuni de aplicare a legii, având aproximativ 100 de analiști în domeniul criminalității, dintre cei mai bine instruiți din Europa, care utilizează instrumente de ultimă generație pentru a veni zi de zi în sprijinul investigațiilor derulate de autoritățile de aplicare a legii din statele membre.
Din punct de vedere al structurii, Europol înseamnă peste 1.000 de angajați, 220 de ofițeri de legătură, aproximativ 100 de analiști în domeniul criminalității, cu toții sprijinind activ cele peste 40.000 de anchete internaționale anuale. (B. Naum)


Un gând despre “Marcel Vela, preşedintele delegaţiei României la Europol

Comentariile sunt închise.