Marcel Vela, decorat cu Ordinul „Kapetan Misa Anastasijevic”


Primarului municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a fost decorat recent de oficialităţile din Serbia cu Ordinul „Kapetan Misa Anastasijevic”. Distincţia a fost acordată la propunerea municipalităţii din Kovacica şi a Camerei de Comerţ a regiunii Voivodina, pentru meritele în dezvoltarea colaborării bilaterale şi a proiectelor comune dintre România şi Serbia.

Conform organizatorilor manifestării în cadrul căreia Marcel Vela a fost decorat, edilul din capitala gugulanilor este prima personalitate din afara Serbiei care primeşte această distincţie, acordată în cinstea unui mare comerciant sârb care a trăit în secolul al XIX-lea.

„Acest premiu este o onoare şi un privilegiu pentru mine, iar prin această decernare a unui simbol naţional atât de important mă simt, de astăzi începând, şi cetăţean sârb şi membru al comunităţii din Kovacica. Meritul pentru această onoare deosebită nu este numai al meu, ca şi primar, această medalie şi diploma primită sunt pentru toţi cetăţenii din municipiul Caransebeş. Îmi exprim speranţa şi dorinţa ca nu peste multă vreme să fim împreună cetăţeni ai aceleiaşi comunităţi, într-o Europă paşnică, democratică şi prosperă“, a declarat Marcel Vela.

În cadrul manifestării au mai fost premiate personalităţi importante, antreprenori şi companii de succes din Voivodin. (S. Berger)