Marcel Vela a votat proiectul de lege privind declararea sau deţinerea câinilor agresivi


Marcel Ion Vela depune juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Interne, la Palatul Cotroceni din Bucuresti, luni, 4 noiembrie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Senatorul Marcel Vela, preşedintele Organizaţiei PNL Caraş-Severin, a postat pe pagina sa de socializare un comunicat în care spune că, pentru îmbunătățirea răspunderii între proprietarii de animale și animale, pentru normalizarea relațiilor între oameni, dar și pentru integritate fizică și respectul pentru viață, în cursul acestei săptămâni a susținut și votat în Senatul României un nou proiect de lege ce prevede mărirea amenzilor pentru cei care nu respectă declararea sau condițiile de deţinere a câinilor agresivi și periculoși, conform raselor clasificate în această categorie.
Propunerea legislativă – mai spune parlamentarul liberal – îmbunătățește modul de control al Poliţiei Animalelor, reducându-se astfel cazurile în care câinii agresivi, fără botniţă sau lesă, atacă oameni și animale în spațiile comune ori în alte locuri publice. (B. Meteş)