Maratonul – din Grecia, în Ţara Gugulanilor


Cea de a doua ediţie a ,,Maratonului Ţării Gugulanilor – Ţarcu” s-a desfăşurat, recent, în staţiunea Poiana Mărului. Competiţia s-a adresat tuturor iubitorilor de mountainbike, amatori sau profesionişti, la start înscriindu-se peste 250 de concurenţi din întreaga ţară, care, pe parcursul traseelor de 30, 50 şi 80 de km, au putut admira şi peisajul deosebit de pitoresc dintre Poiana Mărului şi Muntele Mic.

Organizatorii – Asociaţia „Altitudine”, administrator al Sitului „Natura 2000 – Munţii Ţarcu”, alături de cluburile „Tibiscus” Timişoara, „Bike Attack” Reşiţa, „Concordia” Lugoj şi Club Montan Caransebeş, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport şi al Salvamont Caraş-Severin, şi-au premiat câştigătorii. Astfel, la categoria Copii 6-9 ani, locul I a fost ocupat de Victor Havran din Arad, iar la 10-13 ani, de Deian Disity din Timişoara. La categoria Discovery, 30 de km, locul I a fost obţinut de Dorin Dîrnescu din Sibiu, la Juniori prima poziţie a fost ocupată de reşiţeanul Marian Manole, iar la fete de Raluca Zvâncă din Timişoara. La categoria Race – 50 de km –, locul I a fost disputat de fraţii Kovacs, din Arad, Zsolt venind primul, iar Gergo pe doi, la foarte mică distanţă. La categoria peste 40 de ani, locul I i-a revenit lui Ioan Fogoroşi din Sibiu.

Proba cea mai dificilă din punct de vedere al lungimii traseului (80 de km), dar şi al dificultăţii acestuia, având în vedere diferenţa de nivel la urcare, a fost câştigată, după o dispută de cinci ore şi jumătate, de către Laurenţiu Bognănescu, de la Clubul ,,Tibiscus” din Timişoara.

Organizatorii au înmânat ca premii biciclete, accesorii pentru biciclete, dar şi bani.

Sorin ROGOZ