Lupul Singuratic duce Dacia din Ungaria în Africa!


În ediția trecută a ziarului anunțam faptul că temerarul Dan Paici, din Caransebeș, cunoscut și sub numele de Lupul Singuratic, a plecat vineri, 15 ianuarie, în cea de a XI-a ediție a Raliului „Budapesta – Bamako 2016”, împreună cu un alt locuitor al municipiului, Ștefan Andronache, echipajul lor purtând numele de „Draco Lupul Alb”. Aventura în care tânărul pensionar de 61 de ani s-a implicat survine după ce, anul trecut, în perioada 20 iunie-4 septembrie, el a participat la Turul Internaţional Danubian, o regată de peste 2.500 de kilometri, de la Ingolstadt până la Sfântu Gheorghe, distanță pe care a străbătut-o în caiac, eveniment despre care săptămânalul nostru a relatat pe larg.

De această dată, Dan Paici și Ștefan Andronache au plecat în cursă la bordul unei  Dacii 1300, fabricată în 1982, pe care Lupul Singuratic a botezat-o „Doamna Verde”. Noua lor ventură însumează 8.800 de kilometri, din Ungaria, prin Austria, Italia, Franța, Spania, Maroc, Mauritania și punctul final al călătoriei, Mali, și se întinde pe durata a 16 zile.

Raliul a început în forță, participanții parcurgând 3.000 de kilometri în primele trei zile. Odată ajunși pe teritoriul african, ritmul a slăbit, mergându-se cu o medie de 500 de kilometri pe zi.

Eu și colegul meu Ștefan Andronache suntem înscriși la categoria «Oldtimer», adică la autoturisme cu peste 30 de ani vechime. Mașina arată acum așa cum arată, am adus-o cu trailerul și am refăcut fiecare piesă care era uzată, iar din punct de vedere mecanic și estetic zic că arată bine. Sunt mai multe categorii de vehicule în concurs, camioane, motociclete, 4×4 și oldtimer. Noi ne-am înscris la ultima categorie din motive economice, ca să nu plătim niște taxe. Dacia, «Bătrâna Doamnă», cum îi spun eu, este de fapt o acțiune umanitară, deoarece atunci când vom ajunge la Bamako o vom dona unui spital, unei organizaţii, unei asociaţii, vom vedea cui, dar cu siguranţă mașina nu se va mai întoarce la Caransebeş, iar noi vom reveni acasă cu avionul”, ne-a spus Dan Paici înainte de plecarea în cursă.

Evenimentul la care Lupul Singuratic participă în premieră se doreşte a fi un fel de „frate mai mic” al fostului Raliu Paris – Dakar. „Organizatorii ne-au sfătuit să fim foarte atenți, pentru că, mai ales în Africa, ne pândesc pericole la tot pasul – e vorba de răpiri în Africa de Vest, tâlhari sau hoți de mașini, furtuni de nisip, atacuri teroriste, intoxicații alimentare sau polițiști corupți”, a mai spus Dan Paici.

Deplasarea echipajului caransebeşean se face cu sprijinul firmei ARAVET MEDIPLUS din municipiu.

Bogdan NAUM