,,Lunga călătorie” de 20 de ani a AstreiLiceul Teoretic ,,Traian Doda” din Caransebeş a găzduit, recent, festivitatea de premiere a concursului intitulat ,,Lunga călătorie”, acţiune organizată în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 20 de ani de activitate a Asociaţiunii ,,Astra” din Oţelu Roşu. Concursul a fost structurat pe trei secţiuni şi s-a adresat elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, de la instituţiile de învăţământ din Caransebeş şi Oţelu Roşu. Tema centrală a acţiunii a constituit-o Călătoria, înţeleasă în toate aspectele ei. (L. Dinu)

Amfiteatrul Liceului Teoretic „Traian Doda” din municipiul Caransebeş a găzduit festivitatea de premiere a concursului intitulat „Lunga călătorie”, acţiune organizată în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 20 de ani de activitate a Asociaţiunii „Astra” din Oţelu Roşu. Concursul a fost structurat pe trei categorii de participare, şi anume, proză scurtă, poezie şi eseu, şi s-a adresat elevilor de ciclu primar, gimnazial şi liceal, de la instituţiile de învăţământ din Caransebeş şi Oţelu Roşu. Tema centrală a concursului a constituit-o Călătoria înţeleasă în toate aspectele ei.

Juriul a fost format din cadrele didactice de Limba şi literatura română Mihaela Muntean – preşedinte, Carmen Oltean, Rodica Neagoe, Liliana Mihuţ, Mihaela Tat şi Maria Frenţiu, iar în ceea ce priveşte evaluarea lucrărilor s-au avut în vedere elementele de tematică şi conţinut, profunzimea şi complexitatea mesajului transmis, elementele de originalitate, calitatea exprimării literare, utilizarea limbii literare, precum şi corectitudinea gramaticală.

În urma jurizării materialelor înscrise în concurs, câştigătorii „Lungii călătorii” au fost: Teodora Tat şi Teofil Frenţiu, ambii de la Liceul Teoretic „Traian Doda” din municipiul Caransebeş – la secţiunea proză, ciclul primar, Iulia Bivolaru de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” – la secţiunea proză, ciclul gimnazial, Augustin Petru Dinulică de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” – la secţiunea poezie, ciclul gimnazial, Alexandru Stoican şi Ancuţa Mărgan, ambii de la Liceul Teoretic „Traian Doda” – la secţiunea proză, ciclul liceal, şi Karina Chiriac de la Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu – la secţiunea eseu, ciclul liceal.

Tinerii au fost recompensaţi cu diplome şi premii oferite de Asociaţiunea „Astra”. Acţiunea, organizată la Liceul Teoretic „Traian Doda” din urbea de pe Timiş şi Sebeş, a inclus şi un program artistic susţinut de elevii acestei instituţii de învăţâmânt. Şi-au dat, astfel, concursul, Miruna Iova, membră a Societăţii de lectură „Nicolae Iorga” şi solistă a formaţiei „Senseless”, care a susţinut un mini-recital la chitară, precum şi Ansamblul de dansuri populare „Tibiscum”.

Liviu DINU